Meer nieuws
De Europe Calling! koffietruck toert door Maastricht
vrijdag 14 april 11:00

De Europe Calling! koffietruck staat zaterdag 15 april 2017, tussen 12-15 uur, in het winkelcentrum De Heeg aan de Roserije te Maastricht. Leden van de jongerenraad van Maastricht gaan vanuit de koffietruck met passanten in gesprek over het hedendaagse Europa. Wat merkt de Maastrichtenaar in hun dagelijks leven van Europa en voelt men zich naast Maastrichtenaar ook Europeaan?

De leden van de jongerenraad nemen bij de mensen waarmee ze in gesprek gaan een enquête af over het nut en de noodzaak van Europa? Deelname aan de enquête levert een heerlijke kop koffie uit de koffietruck op. De gegevens vanuit deze enquête worden gebruikt tijdens de burgertop op 6 mei in het Gouvernement aan de Maas. Zo draagt ook de Maastrichtenaar bij aan het debat over de toekomst van Europa.

De Europe Calling koffietruck maakt onderdeel uit van het programma Europe Calling! waarin naast de gemeente Maastricht ook de Provincie Limburg en Connect Limburg stilstaan bij het feit dat 25 jaar geleden het verdrag van Maastricht ondertekend werd. Met het programma Europe Calling! willen de drie partners o.a. een sterkere betrokkenheid van de inwoners van de stad en de (eu)regio bij Europa, een sterkere grensoverschrijdende samenwerking, Maastricht als Limburgse hoofdstad sterker internationaal positioneren en het Gouvernement als een belangrijke EU-locatie neerzetten. Eerder vonden in het kader van Europe Calling! al in december vorig jaar de EU-top en in februari dit jaar het internationale jongerenfestival YO!Fest plaats.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Winkelcentrum Roserije

Het weer in Limburg
vrijdag 19 januari 00:49 Zwaar bewolkt Maastricht 1.0 °C ZW 3 Min: 1 Max: 5
Evenementen