Meer nieuws
Muurhagedissen Excursie in het Frontenpark op zondag 23 april
dinsdag 18 april 13:30

De komende jaren wordt er nog hard gewerkt in het Frontenpark. De Lage- en de Hoge Fronten worden met elkaar verbonden, oude grachten worden uitgegraven en muren worden geconsolideerd. De muurhagedis gaat hier van profiteren. Deelpopulaties komen weer met elkaar in contact en gaan hun genetisch materiaal met elkaar uitwisselen. Dit zorgt voor een gezonde, diverse populatie.  

Wil je weten wat er precies gebeurt in het Frontenpark en meer weten over de effecten op flora en fauna? Cridi Frissen en Jerom Hendrickx van CNME geven antwoord tijdens de Muurhagedissen Excursie zondag 23 april a.s. 

Het nieuwe Sphinxkwartier  

Het valt wel op, de bedrijvigheid in Noord-West Maastricht. De Noorderbrug wordt verlegd en oude vestingmuren worden weer blootgelegd. Als het project is afgerond, heeft Maastricht er een vernieuwd stadsdeel bij: het Sphinxkwartier. Er wordt gebouwd, verreden en gegraven. Hoe komt het eindresultaat er uit te zien? En heeft de muurhagedis geen last van al die vrachtwagens en graafmachines? 

Zorg voor Flora en fauna in het Frontenpark Het Frontenpark kent diverse bijzondere dier- en plantsoorten. Zoals de muurhagedis, welke in Nederland alleen in het Frontenpark voor komt. Daarnaast zijn ook de vos, de hazelworm, de vroedmeesterpad en het Maastrichts havikskruid in het Frontenpark te vinden. Het is van groot belang dat deze soorten, na de realisatie van het nieuwe Sphinxkwartier, hun plek terug vinden. Tijdens de excursie kom je er achter wat CNME doet om het behoud van de diversiteit aan soorten te garanderen. 

Datum: 23 april

Tijd: 09.00-12.00

Plaats: Start: Parkeerplaats Fransensingel, onderaan Noorderbrug. Einde: Statensingel 138

Aanmelden bij: Jerom Hendrickx, Hendrickx@cnme.nl

Kosten: Geen

Kinderen: Vanaf 10 jaar

Verzamelen: Parkeerplaats Fransensingel, onderaan Noorderbrug

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Frontenpark

Muurhagedis

Het weer in Limburg
vrijdag 19 januari 00:51 Zwaar bewolkt Maastricht 1.2 °C ZW 2 Min: 1 Max: 5
Evenementen