Meer nieuws
Benefietconcert ‘Vergeet mij niet’
dinsdag 18 april 14:00

In de Maastrichtse Koepelkerk geven op zondag 23 april 2017 Hubert Delamboye, Fenna Ograjensek, Patrice van Ramshorst, Pierre Colen, Rob Waltmans en Mannenkoor Borgharen Maastricht samen met andere bekende muzikanten uit Limburg een uniek concert waarvan de opbrengst naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg gaat.  Daarmee steunen de artiesten en gasten direct het wetenschappelijk onderzoek van Mijn Breincoach van Alzheimer Centrum Limburg van Maastricht UMC+. Dementieonderzoek in Limburg vóór Limburgers. 

Initiatiefnemer is componist en violist Pierre Colen, jaren nauw betrokken bij de successen van Limburgs Symfonie Orkest (Philharmonie Zuidnederland). Vanuit zijn muzikale achtergrond wil hij iets voor anderen betekenen en aan een oplossing bijdragen voor deze impactvolle hersenziekte. Toen Dré Knols van Mannenkoor Borgharen Maastricht en Rob Waltmans hoorden dat Pierre dit concert wilde organiseren, hoefden zij dan ook niet lang na te denken op de vraag van Pierre om aan dit concert mee te werken. 

Op 23 april zullen de muzikanten daarom een onvergetelijk concert verzorgen met optredens van onder meer Stéphanie Habets (Voice Kids), Aïcha Cheriff (Winnaar Kunstbende 2016), Slim Vitz Kids (Kumulus Bigband), Hubert Delamboye (tenor), Fenna Ograjensek (sopraan), Patrice van Ramshorst (jazz), Rob Waltmans (organist) en Mannenkoor Borgharen Maastricht. 

Muzikaal avontuur 

Het concert ‘Vergeet mij niet’ is een samenwerking van stuk voor stuk geweldige artiesten uit Limburg die het publiek onder leiding van Rob en Dré weet mee te nemen naar alle uithoeken van het muzikale spectrum, van klassiek tot jazz en popmuziek. De artiesten zullen met uitdagende en avontuurlijke acts voor jong en oud het podium opkomen. Het belooft daarom een concert te worden vol contrasten. 

‘Vergeet mij niet’ vindt plaats op zondag 23 april van 15.00 tot 17.00 uur | Koepelkerk, Heerderweg 1 in Maastricht |Tickets € 15,- | Kinderticket € 7,50 | Kaarten bestellen, kan via mail: concert@hfl.nl  of bel naar (043) 4077 361. 

Het goede doel: stimuleren van je hersengezondheid  

Hoewel onderzoekers steeds meer te weten komen over dementie, is dementie vooralsnog niet te genezen. Wel komen onderzoekers steeds meer te weten over de oorzaken van de ziekte! Met deze kennis ontwikkelt Alzheimer Centrum Limburg momenteel Mijn Breincoach. Dit is een campagne die mensen attendeert op het belang van een goede hersengezondheid, je persoonlijke risicofactoren en je ondersteunt bij het verbeteren van hun hersengezondheid.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Alzheimeronderzoekfonds Limburg

Koepelkerk

Het weer in Limburg
woensdag 17 januari 01:43 Zwaar bewolkt Maastricht 3.0 °C ZW 4 Min: 1 Max: 5
Evenementen