Meer nieuws
D66 wil beleid Geusseltbad op raadsagenda
donderdag 20 april 12:30

D66 wil het beleid ten aanzien van het Geusseltbad op de agenda van de Gemeenteraad krijgen. Het College informeerde de raad op 13 april over de implementatie van het nieuwe beleid gericht op beter financieel beleid en de nieuwe programmering.

Raadslid Franca Eurlings-Tonnaer: “De informatie aan de Gemeenteraad is te weinig concreet en in de programmering komen verenigingen in de knel te zitten. Laten we zo snel mogelijk met elkaar in overleg gaan en op zoek naar een oplossing.” Het Geusseltbad is als doelbad gebouwd, primair gericht op verenigingen en doelgroep gebruikers vanuit een zorgdoel. De inkomsten zijn dan ook met name afkomstig uit verhuur van het bad aan verenigingen en doelgroep gebruikers van het zorgbad.

Het College geeft nu aan dat verenigingen in de nieuwe programmering slechts de mogelijkheid krijgen om na commerciële planning de overige vrije uren in overleg in te mogen vullen. Dit druist rechtstreeks in tegen het doel van het Geusseltbad. D66 vraagt het College daarom de roostering weer primair op de verenigingen te richten.

Daarnaast verbaast het D66 dat in de nieuwe programmering het vrij zwemmen op zaterdag wordt verkort en dit enkel nog tot 16.00 uur mogelijk is. D66 vraagt naar de commerciële afweging van dit besluit en vraagt naar een heroverweging.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

D66

Het weer in Limburg
woensdag 17 januari 01:39 Zwaar bewolkt Maastricht 3.2 °C ZW 4 Min: 1 Max: 5
Evenementen