Meer nieuws
 
Schietende agent afwezig bij reconstructie schietpartij
vrijdag 21 april 00:00

Ook de bijrijder die door een politiekogel gewond raakte, liet het afweten. De twee zouden volgens De Limburger deelname aan de reconstructie te zwaar hebben gevonden. De rechtbank had daar begrip voor.

Op de parkeerplaats van coffeeshop Brothers reed Glenn K. op 22 augustus 2013 plankgas in op een politieagent, nadat een arrestatieteam hem wilde aanhouden voor onder meer een ramkraak en inbraken. Een politieagent schoot op de aanstormende auto om zijn collega te beschermen.

In eerste instantie werd de agent veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag. In hoger beroep werd deze . De agent handelde uit noodweer, oordeelde de rechter toen.

Glenn K. kreeg al tien maanden celstraf opgelegd voor het plegen van een ramkraak, bedrijfsinbraken, heling en tanken zonder te betalen. De enige strafzaak die momenteel nog loopt, gaat over de gebeurtenissen op de parkeerplaats bij de coffeeshop in Heerlen. K. wordt verdacht van poging tot zware mishandeling, omdat hij inreed op agenten, met de bedoeling hen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

K. verklaarde zelf in de rechtbank dat hij niet wist dat het om politieagenten ging. Hij raakte in paniek en probeerde zichzelf in veiligheid te brengen door weg te rijden. De rechters willen met behulp van bepalen of deze verklaring klopt.

Op 10 juli gaat de zaak verder. Dan wordt mogelijk ook duidelijk wat de rechters uit de reconstructie hebben opgemaakt.

Het weer in Limburg
vrijdag 19 januari 00:45 Zwaar bewolkt Maastricht 1.0 °C ZW 3 Min: 1 Max: 5
Evenementen