Meer nieuws
IRONMAN Maastricht in beeld
zondag 06 augustus 20:00

Voor velen een ondenkbare prestatie, voor anderen een beloning voor noeste trainingsarbeid, het halen van de finish tijdens de IRONMAN Maastricht. Het gros van de ruim 1500 deelnemers zal de finish tijdig halen, wel maar voor een aantal wordt het bikkelen om vóór 24.00 uur vannacht de rode loper op de Markt nog te bereiken, want daarna is het over and out!

IRONMAN Maastricht met zwemmen, een  3,8 km lang parcours zwemmen in de rivier de Maas. Eerst 1,9 km langs het schitterende cultuurhistorisch centrum van Maastricht, onder een oude Romeinse brug door, richting het regionale bestuurscentrum (het Gouvernement). Daar volgt een ‘Australian exit’ waarbij alle atleten kort het water verlaten om, aangemoedigd door het vele publiek, vervolgens met de stroming mee weer terug te zwemmen naar het startpunt.  

Daarna is het tijd om te fietsen, het 178 km lange fietsparcours bestaat uit twee rondes van 89 km door Maastricht en het Limburgse land. De route loopt via de in het wielrennen zeer bekende en iconische Bemelerberg (Eijsden Margraten), Geulhemmerberg (Valkenburg) en de Hallembaye (Bassenge). Een parcours met maar liefst 1100 hoogtemeters.

Derde en laatste onderdeel is het hardlopen van de marathon. Het 42,2 km lange loopparcours bestaat uit vier rondes van 10,5 km door de stad Maastricht. Het parcours omvat ca. 280 hoogtemeters en loopt dwars door de cultuurhistorische stad, deels langs de Maas.

Op de hoofdfoto de winnares bij de dames de Spaanse Saleta Castro tijdens het onderdeel marathon.


 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 21 november 08:48 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 10.1 °C ZW 4 Min: 10 Max: 12
Evenementen
Geboorteberichten
Kinderen
Heel gewoon, heel bijzonder gewoon een heel bijzondere vrouw.Na een periode van telkens afnemende gezondheid is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve vrouw en zorgzame moeder Riet Hendriks - Vrenken Gerrit Hendriks Zij overleed op 70 jarige leeftijd.Roggel: Gerrit Hendriks Roggel: Dirk Hendriks Familie Vrenken Familie Hendriks 13 november 2017, Grote Laak 1a, 6088 NJ Roggel De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 18 november om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Petrus te Roggel, waarna we Riet begeleiden naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof te Roggel.Vrijdag is er om 19.00 uur een avondwake voor Riet in de parochiekerk.Riet ligt opgebaard in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH Horn, waar vrijdag na de avondwake gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Bloemen zijn welkom, maar een gift aan de Nierpatiëntenvereniging Roermond wordt zeer gewaardeerd. Collectebussen staan op de condoleancetafel.Een speciaal woord van dank aan het personeel van afdeling A3 en dr. Huitema van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond voor alle zorg voor Riet.Mocht u geen persoonlijke kennisgeving ontvangen, wilt u dan deze aankondiging als zodanig beschouwen.
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Geboren Eva Anna Maria Wolfs op 7 november 2017 uit Andrea Wolf en George Wolfs p/a huisartspraktijk Patersbaan 11A 6211 LZ Maastricht