Meer nieuws
 
Vandalen vernielen familiegraf in Herten
zaterdag 12 augustus 00:00

Nog onbekende daders hebben het smeedijzeren hekwerk en het grafdeksel vernield, maar wisten niks mee te nemen. metaalrovers

Het graf wordt gebruikt door drie Roermondse families en stamt uit het begin van de vorige eeuw. De grootouders van Hustinx bouwden de Sint Michaëlkerk in Herten en daar kwam ook de grafkelder bij. In het graf, waar ook een plek is gereserveerd voor Hustinx, liggen onder meer de ouders en grootouders van de gedupeerde.

Beelden van de brutale vernieling zijn er niet, maar er is zeker één getuige die een oudere man met een blauwe Volvo-stationwagen bij het graf aan het werk zag. Hij ging ervan uit dat het om werkzaamheden ging, maar dat was dus niet het geval. Hustinx hoopt dat er meer getuigen zijn en dat de daders gepakt en gestraft worden.

"Het was zeker schrikken toen we de vernieling ontdekten, maar in eerste instantie was ik bang dat de agressie gericht was tegen de mensen die daar begraven liggen. Dat is het niet, het ging de daders gewoon om het ijzer. Maar die paar centen die dat oplevert, wegen bij lange na niet op tegen de schade die is aangericht."

Louk Hustinx heeft vrijdag aangifte gedaan.

's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het weer in Limburg
zaterdag 19 augustus 11:11 Zwaar bewolkt Maastricht 15.1 °C ZW 4 Min: 13 Max: 18
Evenementen