Meer nieuws
Autoloze zondag op 10 september 2017
vrijdag 08 september 13:00

Altijd al willen krijten, picknicken of knikkeren op de Tongersestraat, Calvariestraat of Brusselsestraat? Dan kan dat op 10 september tijdens de autoloze zondag/Het Parcours.

Ruim baan voor voetganger

Op zondag 10 september 2017 vindt in de binnenstad, het gebied tussen de singels en een deel van Wyck Het Parcours plaats: de opening van het culturele seizoen. Ook dit jaar wordt Het Parcours weer gecombineerd met een autoloze zondag. Dit betekent dat er op deze dag tussen 11.00 en 19.00 uur geen plaats is voor gemotoriseerd verkeer in het binnenstadgebied en dat er ruim baan wordt gegeven aan de voetgangers en fietsers. Slenteren door de straten, spelende kinderen op straat, genieten van alles wat Het Parcours te bieden heeft.

Schuif ook aan

Om de bezoekers en bewoners van Maastricht te laten genieten van een autoloze zondag zetten wij ontbijttafels klaar in de Wycker Brugstraat en de Maastrichter Heidenstraat. Vanaf 11.00 uur kan iedereen aansluiten, neem je ontbijt mee, breng je kinderen mee en laat ze lekker spelen met allerlei leuke speeldingen!

Leen gratis een fiets!

De hele dag kun je gratis gebruikmaken van Nextbike-fietsen aangeboden door Arriva.

Waarom autoloos?

Wij kiezen er bewust voor om Het Parcours autoloos te maken. Dit niet alleen om Het Parcours (auto)vrij toegankelijk te maken, maar ook om mensen te laten zien dat je de binnenstad ook op andere manieren kunt bereiken dan met de auto. Bewoners en bezoekers ervaren op deze manier ook hoe het is om een middag in een autoloze binnenstad te kunnen genieten van de extra bewegingsvrijheid. Het autoloos zijn van de binnenstad biedt bovendien extra mogelijkheden in de programmering van Het Parcours. En u kunt dus zelf ook iets leuks organiseren. 

 #missionzeromaastricht

Maastricht wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Samen met instellingen, bedrijven en inwoners maakt de gemeente werk van energie. Een dag niet autorijden en wel gebruik maken van de fiets, het openbaar vervoer of lopen, zorgt ervoor dat we als stad onze steen bijdragen aan een beter leefklimaat. De gemeente Maastricht kiest ook voor een autoloze zondag zodat bewoners zich bewust blijven van een betere luchtkwaliteit in hun woonomgeving. Op Thuis in Maastricht.nl leest u wat de gemeente én inwoners nog meer doen op het gebied van energie en klimaat.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Autoloze zondag

Het weer in Limburg
woensdag 21 maart 19:28 Zwaar bewolkt Maastricht 3.8 °C WZW 2 Min: -4 Max: 7
Evenementen