Meer nieuws
Eerste Young Academy of Europe Prize voor Rianne Letschert
vrijdag 08 september 11:00

De eerste Young Academy of Europe (YAE) Prize werd deze week uitgereikt aan Rianne Letschert rector magnificus aan de Universiteit Maastricht.

De YAE is een pan-Europees netwerk van uitstekende en talentvolle jonge wetenschappers. De uitreiking vond plaats in Boedapest op de jaarlijkse gezamenlijke bijeenkomst van de YAE, de Academia Europaea (AE) en de European Federation of Academies of Sciences and Humanities (ALLEA).

Letschert ontvangt de prijs voor haar verdiensten in de wetenschap op het gebied van mensenrechten en minderheden. In 2013 werd ze lid van De Jonge Akademie, in 2015 gevolgd door het voorzitterschap. Deze functie legde ze neer toen ze in 2016 de jongste rector van Nederland werd, hier aan de universiteit.

Volgens de YAE is  ze een gedreven pleitbezorgster van wetenschap voor jonge mensen en staat diversiteit bij haar hoog op de agenda. Door de eerste prijs aan haar uit te reiken, wil de YAE duidelijk maken dat er grote behoefte bestaat aan excellente vrouwen in de top van het wetenschappelijk onderzoek, management en beleidsvorming. Rianne Letschert is zeer vereerd met de onderscheiding.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Rector Magnificus

Rianne Letschert

Het weer in Limburg
woensdag 21 maart 19:29 Zwaar bewolkt Maastricht 3.8 °C WZW 2 Min: -4 Max: 7
Evenementen