Meer nieuws
71e Editie van ENCI Bergloop ‘makkelijke’ prooi voor Zerom Ghehibriwet
maandag 06 november 07:30

Atletiek Maastricht organiseerde op zondag 5 november de 71e editie van de ENCI- Bergloop, de mooiste cross van Nederland. De winst ging naar Zerom Ghehibriwet die met een fikse eindsprint zelfs onder de 30 minuten finishte.

Om exact 12.00 uur loste wethouder Andre Willems het startschot en vertrokken de deelnemers voor de lange cross van ruim 8 kilometer. Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat de strijd zou gaan om de tweede plek, daar Ghehibriwet meteen een einde maakte aan de illusies van de andere deelnemers door de kop te nemen en zijn voorsprong bleef uitbouwen. Met een voorsprong van meer dan 1 minuut op zijn naaste belagers bereikte hij de finish in een tijd van 29:55 minuten.

De strijd om plek twee werd op de laatste meters beslist waarbij Maastrichtenaar Ricardo Floris alles moest geven om  Kamiel Jacobs voor te blijven. Na het passeren van de finish bleek dat Floris echt tot het uiterste was gegaan en moest zijn inspanning bekopen met een forse duik op de grond om daar een tijdje te blijven liggen om bij te komen van deze inspanning.

“Ik voelde me niet goed vandaag en was op een haartje na volledig onderuit gegaan. Tegen de winnaar Ghehibriwet was geen kruid gewassen en ik ben reuzeblij met plek twee die voor mij eigenlijk voelt als een overwinning, vandaar mijn juichgebaar bij het passeren van de finish,” aldus Ricardo Floris.

Bij de dames ging de overwinning naar Ellis Jacobs in een tijd van 35:35 minuten.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ENCI bergloop

Het weer in Limburg
zondag 19 november 18:59 Zwaar bewolkt Maastricht 5.3 °C WZW 2 Min: 4 Max: 9
Evenementen
Geboorteberichten
Kinderen
Heel gewoon, heel bijzonder gewoon een heel bijzondere vrouw.Na een periode van telkens afnemende gezondheid is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve vrouw en zorgzame moeder Riet Hendriks - Vrenken Gerrit Hendriks Zij overleed op 70 jarige leeftijd.Roggel: Gerrit Hendriks Roggel: Dirk Hendriks Familie Vrenken Familie Hendriks 13 november 2017, Grote Laak 1a, 6088 NJ Roggel De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 18 november om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Petrus te Roggel, waarna we Riet begeleiden naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof te Roggel.Vrijdag is er om 19.00 uur een avondwake voor Riet in de parochiekerk.Riet ligt opgebaard in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH Horn, waar vrijdag na de avondwake gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Bloemen zijn welkom, maar een gift aan de Nierpatiëntenvereniging Roermond wordt zeer gewaardeerd. Collectebussen staan op de condoleancetafel.Een speciaal woord van dank aan het personeel van afdeling A3 en dr. Huitema van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond voor alle zorg voor Riet.Mocht u geen persoonlijke kennisgeving ontvangen, wilt u dan deze aankondiging als zodanig beschouwen.
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Geboren Eva Anna Maria Wolfs op 7 november 2017 uit Andrea Wolf en George Wolfs p/a huisartspraktijk Patersbaan 11A 6211 LZ Maastricht