Meer nieuws
MVV Maastricht stimuleert Talentontwikkeling, zowel in regio als op provinciaal gebied
maandag 06 november 12:00

Talentontwikkeling: één van de speerpunten van een Betaald Voetbal Organisatie. Dinsdag 7 en woensdag 8 november staan bij MVV Maastricht speciaal in het teken van dit belangrijke aspect.

Onlangs presenteerde de vier Limburgse BVO’s hun samenwerking op het gebied van Talentontwikkeling in de provincie. In dat kader start op dinsdag 7 november (aanvang 10.00 uur) de eerste gezamenlijke activiteit in Stadion de Geusselt op het gebied van Talentontwikkeling. Alle vier de BVO’s vaardigen 6 U14 spelers én enkele van hun jeugdtrainers af naar Maastricht voor een gezamenlijke trainingsdag.

In dit gezamenlijk traject vinden sinds kort wekelijks activiteiten plaats, afwisselend voor de leeftijdsgroepen U13, U14 en U15 en bij ieder van de deelnemende BVO’s. Dinsdag zullen onder andere ook MVV-hoofdtrainer Ron Elsen en assistent-trainers Wim Dusseldorp en Fuat Usta voor de jonge spelersgroep staan. Het thema is ‘omschakelen, van verdediging naar aanval’.

Deze gezamenlijke activiteit kunnen de clubs doen mede dankzij de provinciale subsidie voor Talentontwikkeling. Waar gezocht wordt naar gezamenlijke bevordering van talentontwikkeling in de provincie, wordt deze aanpak ook in de regio Maastricht gehanteerd. Op woensdag 8 november a.s. (15.00 uur) start namelijk de eerste training van het Maastricht Unitedvoetbalseizoen in Stadion de Geusselt.

Talenten van amateurclubs uit de regio Maastricht in diverse leeftijdscategorieën, komen periodiek bij elkaar in Stadion de Geusselt om gezamenlijk te trainen. Het initiatief wordt ondersteund door Maastricht Sport en de Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht.

Algemeen Directeur Paul Penders over deze Talentontwikkelingsactiviteiten: “Een club kan op sportief gebied enkel groeien door de aanwas van talent. Vandaar dat talentontwikkeling één van de speerpunten van een voetbalclub moet zijn. Of dat nou een amateurclub is, of een BVO. Omdat deze jeugdspelers middels deze initiatieven op een hoger niveau kunnen trainen dan afzonderlijk bij hun club, worden ze beter. Iedereen kan toch op zijn vingers uittellen dat deze handelwijze een meerwaarde is voor de (amateur)clubs, maar voornamelijk ook voor het talent zelf. In alle geledingen werkt dat door. Met spelers van BVO’s én spelers van amateurclubs. Op deze wijze proberen we gezamenlijk het niveau van het amateurvoetbal en het betaald voetbal in de provincie Limburg omhoog te krikken.”

Ook Maastrichts wethouder André Willems (Sport) is enthousiast: “Ik vind het onvoorstelbaar dat een stad als Maastricht geen voetbalclub in de hoofdklasse kent. Willen we het voetbalniveau in de stad verbeteren, is een betere samenwerking tussen de clubs nodig. En moeten dus vooral de grootste talenten samen trainen. Alleen zo wordt een speler echt beter. Maastricht United is daarom een zeer waardevol initiatief dat wij als gemeente van harte toejuichen. We hebben clubs, trainers en de spelers zelf nodig om het (amateur)voetbal in Maastricht naar een hoger plan te tillen. Daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadion De Geusselt

Talentontwikkeling

Het weer in Limburg
zondag 19 november 18:59 Zwaar bewolkt Maastricht 5.3 °C WZW 2 Min: 4 Max: 9
Evenementen
Geboorteberichten
Kinderen
Heel gewoon, heel bijzonder gewoon een heel bijzondere vrouw.Na een periode van telkens afnemende gezondheid is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve vrouw en zorgzame moeder Riet Hendriks - Vrenken Gerrit Hendriks Zij overleed op 70 jarige leeftijd.Roggel: Gerrit Hendriks Roggel: Dirk Hendriks Familie Vrenken Familie Hendriks 13 november 2017, Grote Laak 1a, 6088 NJ Roggel De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 18 november om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Petrus te Roggel, waarna we Riet begeleiden naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof te Roggel.Vrijdag is er om 19.00 uur een avondwake voor Riet in de parochiekerk.Riet ligt opgebaard in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH Horn, waar vrijdag na de avondwake gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Bloemen zijn welkom, maar een gift aan de Nierpatiëntenvereniging Roermond wordt zeer gewaardeerd. Collectebussen staan op de condoleancetafel.Een speciaal woord van dank aan het personeel van afdeling A3 en dr. Huitema van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond voor alle zorg voor Riet.Mocht u geen persoonlijke kennisgeving ontvangen, wilt u dan deze aankondiging als zodanig beschouwen.
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Geboren Eva Anna Maria Wolfs op 7 november 2017 uit Andrea Wolf en George Wolfs p/a huisartspraktijk Patersbaan 11A 6211 LZ Maastricht