Meer nieuws
MVV Maastricht voorzitter Bert Kersten kondigt vertrek aan per 1 maart 2018
woensdag 08 november 12:00

De wegen van MVV Maastricht en voorzitter Bert Kersten gaan in het nieuwe jaar van elkaar scheiden. Dat heeft de huidig voorzitter van de club vandaag bekend gemaakt. Bert Kersten zal de voorzittershamer van de Maastrichtse club per 1 maart 2018 neerleggen.

Kersten kondigde zijn vertrek ruimschoots van tevoren aan, zodat de club de tijd heeft om op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. Op het moment dat Kersten afstand doet van het voorzitterschap, is hij bijna 3 jaar voorzitter van de Maastrichtse club. Onder zijn bestuurlijke leiding, maakte de club grote stappen.

Voorzitter Bert Kersten over zijn besluit: “Toen ik het voorzitterschap van de BVO MVV aanvaardde was ik met zeer grote trots vervuld. Voorzitter van de club van mijn jeugd en de club waar mijn vader op ‘De Boschpoort’ vele jaren speelde. MVV de club van mijn hart. Maar gelijktijdig had ik mij voorgenomen maximaal 3 jaar deze prachtige club te leiden. In de afgelopen twee en een half jaar hebben we de gestelde doelen bereikt. Met onze in balans zijnde staf, begeleiders en alle anderen die direct en indirect betrokken zijn bij het zorgen voor mooi, aantrekkelijk voetbal hebben we twee keer de Play-Offs bereikt. Er zijn zeer knappe prestaties geleverd, ondanks het feit dat we elk seizoen weer een nieuw elftal moesten formeren. Maar door te investeren in rust en stabiliteit hebben we deze zeer goede resultaten kunnen bereiken.

Een tweede doel was de interne organisatie te verstevigen. De beperkte extra financiële middelen waarover we de afgelopen jaren konden beschikken zijn hiervoor aangewend. We hebben nu een fulltime algemeen directeur, een goede interne organisatie voor technisch, financieel en administratief beheer. Er zijn nieuwe kleedkamers, het kantoor is verbouwd en voor het verbeteren van de MVV Businessclub ligt een plan klaar. Het opgerichte voetbalplatform is van zeer grote waarde gebleken en Maastricht United begint op stoom te komen.

Een derde doel was het aanhalen van de banden met de politiek op lokaal én provinciaal niveau, de sponsors en de supporters. MVV is een club die in Maastricht veel goodwill heeft en die daar waar het in haar mogelijkheden ligt, een bijdrage levert aan het realiseren van veel maatschappelijke doelen. De Maastrichtse politiek kijkt weer positief tegen MVV aan. De relatie met onze fantastische supporters is fors verbeterd en de samenwerking met een voorname stakeholder, ‘Veer zien MVV’, is verdiept.

Belangrijk is ook, dat onze begroting sluitend is. We hebben geen financiële tekorten en zijn daar erg trots op. Maar er is nog werk aan de winkel. Veel werk. Nu de basis solide in elkaar zit, zullen we een extra inspanning moeten gaan doen. Een dergelijke inspanning en een vernieuwende aanpak vraagt nieuwe bevlogenheid en specifieke kennis en vaardigheden. Een goed moment derhalve voor ‘nieuw bloed’.

We gaan nu op zoek naar een nieuwe voorzitter die deze uitdaging wil aangaan. Als ik een wens mag uitspreken, dan is het dat ik hoop dat we in de toekomst meer jonge mensen in het bestuur van MVV krijgen. En waaronder ook één of meerdere vrouwen zitten. 1 maart 2018 is de datum waarop ik na drie prettige en enerverende jaren de voorzittershamer van MVV gehanteerd te hebben, deze formeel zal neerleggen. Ik wil iedereen nu reeds bedanken voor de prettige samenwerking én onvoorwaardelijke steun aan onze fantastische club en wens MVV Maastricht alle goeds toe!”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadion De Geusselt

Bert Kersten

Het weer in Limburg
dinsdag 21 november 08:59 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 10.1 °C ZW 4 Min: 10 Max: 12
Evenementen
Geboorteberichten
Kinderen
Heel gewoon, heel bijzonder gewoon een heel bijzondere vrouw.Na een periode van telkens afnemende gezondheid is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve vrouw en zorgzame moeder Riet Hendriks - Vrenken Gerrit Hendriks Zij overleed op 70 jarige leeftijd.Roggel: Gerrit Hendriks Roggel: Dirk Hendriks Familie Vrenken Familie Hendriks 13 november 2017, Grote Laak 1a, 6088 NJ Roggel De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 18 november om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Petrus te Roggel, waarna we Riet begeleiden naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof te Roggel.Vrijdag is er om 19.00 uur een avondwake voor Riet in de parochiekerk.Riet ligt opgebaard in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH Horn, waar vrijdag na de avondwake gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Bloemen zijn welkom, maar een gift aan de Nierpatiëntenvereniging Roermond wordt zeer gewaardeerd. Collectebussen staan op de condoleancetafel.Een speciaal woord van dank aan het personeel van afdeling A3 en dr. Huitema van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond voor alle zorg voor Riet.Mocht u geen persoonlijke kennisgeving ontvangen, wilt u dan deze aankondiging als zodanig beschouwen.
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Geboren Eva Anna Maria Wolfs op 7 november 2017 uit Andrea Wolf en George Wolfs p/a huisartspraktijk Patersbaan 11A 6211 LZ Maastricht