Meer nieuws
Extra concert Café des Chansons in AINSI
donderdag 09 november 08:30

In AINSI is op zondag 19 november a.s. Café des Chansons te zien. Zangeres Charlotte Haesen (met Frans als moedertaal) brengt samen met het Tobalita Strijkkwartet een avondvullend chanson-programma met klassiekers zoals La Bicyclette van Montand, Dis, quand reviendras-tu? van Barbara en La Javanaise van Gainsbourg. Nadat het middagconcert in korte tijd uitverkocht raakte, is besloten een extra concert in de avond te spelen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het avondconcert.

Ontdekt op de markt

Café des Chansons kent een bijzondere totstandkoming. Tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, zong Charlotte Haesen vaak op zaterdag op de markt om wat geld bij te verdienen. Toevallig hoorde Altvioliste Odile Torenbeek haar daar zingen. Diep onder de indruk van Charlotte en haar stem benaderde Torenbeek Haesen met het idee om een strijkkwartet om haar heen te ‘bouwen’.

Totale vrijheid vs. strak tempo

De samenstelling van dit muzikale gezelschap is uitzonderlijk te noemen: Charlotte is geschoold jazzzangeres en is daarmee gewend te zingen in totale vrijheid. Het klassieke strijkkwartet dat haar nu begeleidt, speelt normaal gesproken exact wat er geschreven staat. Torenbeek: “Het kwartet volgt haar, maar soms blijven we juist strak in een tempo spelen, zodat Charlotte vrij kan timen. Dan gebeuren de mooiste dingen!”

Kaarten à 16 euro via www.theateraanhetvrijthof.nl.

Zondag 19 november. Aanvang: 16:00 uur (reeds uitverkocht) en 20:30 uur.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Charlotte Haesen

Het weer in Limburg
dinsdag 21 november 09:12 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 10.1 °C ZW 4 Min: 10 Max: 12
Evenementen
Geboorteberichten
Kinderen
Heel gewoon, heel bijzonder gewoon een heel bijzondere vrouw.Na een periode van telkens afnemende gezondheid is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve vrouw en zorgzame moeder Riet Hendriks - Vrenken Gerrit Hendriks Zij overleed op 70 jarige leeftijd.Roggel: Gerrit Hendriks Roggel: Dirk Hendriks Familie Vrenken Familie Hendriks 13 november 2017, Grote Laak 1a, 6088 NJ Roggel De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 18 november om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Petrus te Roggel, waarna we Riet begeleiden naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof te Roggel.Vrijdag is er om 19.00 uur een avondwake voor Riet in de parochiekerk.Riet ligt opgebaard in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH Horn, waar vrijdag na de avondwake gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Bloemen zijn welkom, maar een gift aan de Nierpatiëntenvereniging Roermond wordt zeer gewaardeerd. Collectebussen staan op de condoleancetafel.Een speciaal woord van dank aan het personeel van afdeling A3 en dr. Huitema van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond voor alle zorg voor Riet.Mocht u geen persoonlijke kennisgeving ontvangen, wilt u dan deze aankondiging als zodanig beschouwen.
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Geboren Eva Anna Maria Wolfs op 7 november 2017 uit Andrea Wolf en George Wolfs p/a huisartspraktijk Patersbaan 11A 6211 LZ Maastricht