Meer nieuws
Theater aan het Vrijthof brengt ‘Netflix-gevoel’ in theater met The Nation een nieuwe theatermarathon
vrijdag 10 november 10:30

Na het succes van Borgen is er nu een tweede marathonvoorstelling in Theater aan het Vrijthof: The Nation van Het Nationale Theater. Zondag 5 november ging de theatertriller en marathonvoorstelling The Nation in première in de Koninklijke Schouwburg. De pers en het publiek zijn lyrisch! En Theater aan het Vrijthof ook. “We brengen het Netflix-gevoel in het theater. De voorstelling is razendsnel, spannend, verslavend… je kunt haast niet wachten tot de volgende aflevering start. Het is een nieuwe theatervorm die zowel onze trouwe bezoeker aanspreekt, maar ook veel nieuw publiek naar het theater brengt. Na het succes van Borgen weten we zeker dat ook The Nation een succes wordt. De recensies spreken voor zich.”, aldus programmeur Peter Noten. De voorstelling is zaterdag 6 januari 2018 te zien in Theater aan het Vrijthof en duurt ruim 5 uur. Er is daarom in de programmering bewust gekozen voor een weekenddag.

Theaterconcept: The Nation

The Nation is een razendsnelle marathonvoorstelling, die voelt als een Netflix-serie op toneel. In een ruim 5 uur durende theaterervaring, inclusief gerechtjes, worden de zes afleveringen van The Nation in ruim vijf uur tijd achter elkaar gespeeld. Voor de liefhebbers zijn een beperkt aantal podiumplaatsen beschikbaar voor een extra intense theaterbeleving. De voorstelling start om 18.00 uur, heeft 2 pauzes, maar zal na verscheidene dagen nog niet geëindigd zijn in de gedachten van het publiek.

De vergelijking tussen The Nation en Netflix is bewust. "Ik ben zelf verslaafd aan series. Maar ik koop die nog vaak heel ouderwets op dvd", vertelt Eric De Vroedt, regisseur en tekstschrijver van The Nation. "Of het nu House of Cards is of Top of the Lake. Wat mij betreft is Netflix de heruitvinding van televisie. Ik dacht toen bij mezelf: 'wat is nu de heruitvinding van theater?' Zo ben ik op het idee voor The Nation gekomen.Ik vind het mooi om net als in een tv-serie een groot verhaal te vertellen met meerdere personages en allerlei losse eilandjes, die op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Toch is The Nation puur theater en heeft niets met televisie te maken", aldus De Vroedt

Het verhaal

The Nation is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Het begint met een mysterie: de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Daarna volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.

In alle zes afleveringen gaat het om beeldvorming en identiteit: welk beeld hebben wij van de ander en welk beeld van onszelf presenteren wij in verschillende sociale contexten? Kunnen wij de ander nog zien als een individu, of zien wij hem of haar enkel als stereotype: de radicaliserende islamist, de linkse Gutmensch, de amorele ondernemer? Hoeveel moeite doen wij om voorbij het masker van de ander te kijken en wanneer durven wijzelf onze eigen maskers te laten zakken? In de continue strijd om onze eigen identiteit te bepalen, beschermen of bevechten raken we snel het zicht kwijt op waar het in het leven werkelijk om gaat. Een elfjarig kind is verdwenen, maar waar je een grote gezamenlijke zoekoperatie verwacht, zien we vooral losgeslagen individuen die zichzelf aan de hand van deze tragedie profileren.

Podiumplekken bij voorstelling The Nation

The Nation wordt gespeeld in een bijzondere opstelling: deels toneel-op-toneel. Op het toneel staat een speciale tribune voor bezoekers die letterlijk zo dicht mogelijk op en ‘in’ de voorstelling willen zitten. Op deze tribune maakt het publiek alles van heel dichtbij mee. Tevens zijn deze podiumplekken is het een mooie gelegenheid en unieke kans om even achter de schermen te kijken in Theater aan het Vrijthof, omdat het publiek via backstage naar haar zitplaats wordt gebracht.

The Nation - Het Nationale Theater

Zaterdag 6 januari 2018 - 18.00 uur – € 49,50 (inclusief gerechtjes)

Duur: ruim 5 uur (inclusief twee pauzes)

Locatie: Theater aan het Vrijthof

Informatie en tickets: www.theatervrijthof.nl/thenation

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

The Nation

Het weer in Limburg
zondag 19 november 18:58 Zwaar bewolkt Maastricht 5.3 °C WZW 2 Min: 4 Max: 9
Evenementen
Geboorteberichten
Kinderen
Heel gewoon, heel bijzonder gewoon een heel bijzondere vrouw.Na een periode van telkens afnemende gezondheid is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve vrouw en zorgzame moeder Riet Hendriks - Vrenken Gerrit Hendriks Zij overleed op 70 jarige leeftijd.Roggel: Gerrit Hendriks Roggel: Dirk Hendriks Familie Vrenken Familie Hendriks 13 november 2017, Grote Laak 1a, 6088 NJ Roggel De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 18 november om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Petrus te Roggel, waarna we Riet begeleiden naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof te Roggel.Vrijdag is er om 19.00 uur een avondwake voor Riet in de parochiekerk.Riet ligt opgebaard in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH Horn, waar vrijdag na de avondwake gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Bloemen zijn welkom, maar een gift aan de Nierpatiëntenvereniging Roermond wordt zeer gewaardeerd. Collectebussen staan op de condoleancetafel.Een speciaal woord van dank aan het personeel van afdeling A3 en dr. Huitema van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond voor alle zorg voor Riet.Mocht u geen persoonlijke kennisgeving ontvangen, wilt u dan deze aankondiging als zodanig beschouwen.
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Geboren Eva Anna Maria Wolfs op 7 november 2017 uit Andrea Wolf en George Wolfs p/a huisartspraktijk Patersbaan 11A 6211 LZ Maastricht