Meer nieuws
Maastricht is trots op innovatief ondernemerschap
maandag 13 november 08:30

De expositie ‘Groeten uit Maastricht - expo over innovatief ondernemerschap- is vanaf 11 november open voor het publiek. Op initiatief van Gemeente Maastricht vindt deze expo plaats in het Sphinxkwartier, op de eerste verdieping van het gerestaureerde Eiffelgebouw in Maastricht. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen Maastrichtse maakbedrijven en maken kennis met innoverende ondernemers. Dat levert verrassende inzichten op, omdat Maastrichtse innovaties vaak niet zichtbaar zijn voor het grote publiek. De expo wordt begeleid door een intensief randprogramma dat in nauwe samenwerking met vele partners is opgesteld. Iedereen is van 11 november t/m 7 januari 2018 elke donderdag t/m zondag welkom voor een bezoek; de entree is gratis.

Expositie over de Maastrichtse maakbedrijven

Als de oudste industriestad van Nederland pakt Gemeente Maastricht samen met het bedrijfsleven de handschoen op om deze sector en haar spin off bij bewoners en bezoekers onder de aandacht te brengen. “Gelukkig kijken we tegenwoordig weer met bewondering naar de maakindustrie”, zegt wethouder Aarts. “Maastricht innoveert al meer dan 150 jaar, dankzij de combinatie van aanwezige kennis, onderzoek en ondernemerschap. Ik ben telkens weer onder indruk van verhalen van ondernemers. Of het nu gaat over geavanceerde medische technieken, de ambitie om de wereld te bevrijden van landmijnen of over hoe je van spijkerfabrikant doorgroeit tot wereldwijde marktleider in geleiders. Deze expo laat zien dat we trots mogen zijn op onze ondernemers. Ik hoop dat de expo veel bezoekers, ook jongeren zal inspireren”.

De expo presenteert individuele bedrijven en clusters. Getoond worden presentaties van Thomas Regout International, Mosa, Sappi, ENCI, Johnson Matthey, Mora, Greentom, Vectioneer, Blanche Dael, de Bisschopsmolen en Mine Kafon. De clusters gaan over: Brightlands Maastricht Health Campus, Steelport Maastricht, Customer Service Valley en de creatieve industrie. Rabobank Maastricht en omstreken is partner van deze expositie.

Brede randprogrammering

De expositie wordt begeleid door een breed randprogramma, dat is samengesteld door veel betrokken partijen. Daarmee wordt een interessant platform geboden aan ondernemers, studenten, scholieren en werkzoekenden. Met specifieke programmaonderdelen krijgen zij een extra inkijk bij de deelnemende bedrijven en mogelijkheden om te netwerken. Zo vindt er op 13 november een ZZP-event plaats, komt er een Masterclass online visibility, vindt er een debat plaats over HR uitdagingen in customer services, is er een Euregionaal netwerkevent voor ondernemers en organiseert Rabobank Maastricht en omstreken een groot jongerenevent. Tijdens de opening op 10 november sprak prof. Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoedfinanciering aan de UM én ondernemer de genodigden toe onder het mom: ‘Ondernemer: koester je talent!’

Sphinxpassage

Steeds meer oude Sphinxpanden krijgen een spannende herbestemming en vormen samen het Sphinxkwartier. Om (nieuwe) bezoekers en gebruikers het rijke verhaal van dit industriële erfgoed mee te geven, wordt een openbare, 120 meter lange galerij ingericht. Midden in het Sphinxkwartier, tussen de Pathé -bioscoop en het Eiffelgebouw, wordt de geschiedenis van de Sphinxfabriek in al zijn facetten verteld aan de hand van afbeeldingen en objecten gedrukt op wandtegels. De galerij opent in december 2017.

Praktisch

De expo vindt plaats op de eerste verdieping van het Eiffelgebouw Maastricht, ingang via Petrus Regoutplein Maastricht (via Sphinx –parkeerterrein / Fenixhof). De expo is geopend van 11 nov t/m 7 jan 2018 op donderdag en vrijdag van 14-19 uur en op zaterdag en zondag van 11-17 uur. Gratis entree. Kijk voor alle actuele informatie op www.groetenuitmaastricht.nl

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Sphinxkwartier

sphinx

Eiffelgebouw

Groeten uit Maastricht

Het weer in Limburg
zondag 19 november 18:58 Zwaar bewolkt Maastricht 5.3 °C WZW 2 Min: 4 Max: 9
Evenementen
Geboorteberichten
Kinderen
Heel gewoon, heel bijzonder gewoon een heel bijzondere vrouw.Na een periode van telkens afnemende gezondheid is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve vrouw en zorgzame moeder Riet Hendriks - Vrenken Gerrit Hendriks Zij overleed op 70 jarige leeftijd.Roggel: Gerrit Hendriks Roggel: Dirk Hendriks Familie Vrenken Familie Hendriks 13 november 2017, Grote Laak 1a, 6088 NJ Roggel De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden zaterdag 18 november om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Petrus te Roggel, waarna we Riet begeleiden naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof te Roggel.Vrijdag is er om 19.00 uur een avondwake voor Riet in de parochiekerk.Riet ligt opgebaard in Evers Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, 6085 NH Horn, waar vrijdag na de avondwake gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Bloemen zijn welkom, maar een gift aan de Nierpatiëntenvereniging Roermond wordt zeer gewaardeerd. Collectebussen staan op de condoleancetafel.Een speciaal woord van dank aan het personeel van afdeling A3 en dr. Huitema van het Laurentius Ziekenhuis te Roermond voor alle zorg voor Riet.Mocht u geen persoonlijke kennisgeving ontvangen, wilt u dan deze aankondiging als zodanig beschouwen.
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Becir en Jose Taci 50 jaar getrouwd 15 november 1967-2017 Trots op jullie… Natascha, Shtrojera en Kujtessa 50
Geboren Eva Anna Maria Wolfs op 7 november 2017 uit Andrea Wolf en George Wolfs p/a huisartspraktijk Patersbaan 11A 6211 LZ Maastricht