Meer nieuws
Plek voor bijna 3000 fietsen in ondergrondse stalling NS
woensdag 29 november 07:30

Per 1 januari 2018 gaat de ondergrondse fietsenstalling bij station Maastricht open. De lokale pers kon gisteren al een kijkje nemen op de plek waar straks zo’n 3000 fietsen, brommers en scooters veilig geparkeerd kunnen worden.

Voor de afwerking van onder meer het kantoorgedeelte en de reparatieruimte zijn nog een aantal weken nodig, maar dan heeft Maastricht er weer een pareltje bij en zou de openbare ruimte rondom het station grotendeels vrij moeten blijven van gestalde fietsen en brommers.

Parkeren in de nieuwe ondergrondse stalling ( bereikbaar met trap en roltrap ) kost de eerste 24 uur helemaal niets echter men moet wel in het bezit zijn van een OV-kaart. Mocht men die niet in gebruik hebben dan is deze speciaal voor de stalling tegen een laag tarief aan te schaffen.

In de ruime hal, voorzien van 25 camera’s, kan men de fiets plaatsen in de bestaande rekken welke allen voorzien zijn van een unieke QR-code zodat zowel de bezitter alsmede de beheerders kunnen zien waar de fiets precies staat, daarnaast kunnen de beheerders hiermee zien hoeveel plekken bezet zijn. Voor speciale fietsen is er een aparte ruimte vrijgehouden.

De maximale parkeerduur is 14 dagen en de openingstijden zijn volledig aangepast aan het treinverkeer. De stalling is open vanaf 15 minuten voor vertrek van de eerste trein tot 15  minuten na aankomst van de laatste.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

NS

Fietsenstalling

maastricht bereikbaar

NS station Maastricht

Het weer in Limburg
donderdag 24 mei 17:36 Zwaar bewolkt Maastricht 22.2 °C O 3 Min: 13 Max: 24
Evenementen