Meer nieuws
Gemeente stelt €475.000,- beschikbaar voor vernieuwende oplossingen voor sociale problemen
maandag 04 december 15:00

De gemeente heeft behoefte aan innovatieve, duurzame oplossingen voor sociale problemen. Daarom is met de Regeling Sociaal Investeren 2017 een bedrag van €475.000 beschikbaar gesteld voor dit soort oplossingen. Personen, bedrijven of organisaties kunnen hun vernieuwende ideeën vanaf heden tot en met vrijdag 19 januari 2018 aandragen.

Impuls voor vernieuwende oplossingen

Nog teveel Maastrichtenaren staan door sociale problemen aan de kant. Denk aan mensen die kampen met armoede, verslaving of een geestelijke of fysieke beperking. De gemeente biedt daarvoor diverse vormen van zorg en ondersteuning, maar blijft ook zoeken naar innovatieve oplossingen voor deze problemen. Met de beschikbare €475.000 kunnen deze oplossingen een impuls krijgen.

Maximaal €80.000,- per investering

Personen, bedrijven of organisaties die een goed idee hebben waardoor kwetsbare groepen weer volop mee kunnen doen in onze samenleving, komen voor deze subsidieregeling in aanmerking. De beste ideeën worden door een commissie beoordeeld en kunnen ieder rekenen op een eenmalige gemeentelijke investering van maximaal € 80.000,-.

Meedoen

Om aanspraak te maken op de investering, vullen geïnteresseerden een pitchformulier in. Op basis van deze formulieren worden de meest geschikte ideeën geselecteerd die kunnen worden gepresenteerd voor de beoordelingscommissie.

Op www.gemeentemaastricht.nl/sociaalinvesteren staat alle informatie over de Regeling Sociaal Investeren 2017. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Sociale problemen

Het weer in Limburg
zondag 20 mei 13:31 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.5 °C ONO 3 Min: 7 Max: 23
Evenementen