Meer nieuws
Zondagmiddagconcert in Cellebroederskapel met MATIZ
dinsdag 05 december 10:30

Het zondagmiddagconcert in de Cellebroederskapel wordt op 10 december ( aanvang 16.00 uur ) verzorgt door de formatie MATIZ.

MATIZ speelt muziek die de hele wereld. Een zanger en een zangeres die worden begeleid door zes instrumentalisten met gitaar, mandoline, bas, accordeon, viool, een hoop fluiten, èn percussie. Het slagwerk is de nieuwste toevoeging aan de band. De percussionist was vorig jaar bij de viering van het vijfjarig bestaan van MATIZ als extraatje aangetrokken. Dat verliep zo inspirerend dat hij daarna is gevraagd als vaste waarde mee te komen spelen.

Bij een tango schieten de Zuid-Amerikaanse vonken onder de hakken. Bij een Japans lentelied vallen er bloesemblaadjes in je schoot. Een andere keer voert een melancholische fluit je naar een scheepsramp op een Iers meer in 1827. Maar in hun programma op 10 december zullen ook het melancholische Jiddische, en gepeperde Balkan repertoire voorbijkomen.

En dan de performance: Er wordt bezield gespeeld en liederen worden theatraal toegezongen. En waar nodig worden de stukken in een context geplaatst door een korte toelichting.

MATIZ is een MUST!

Matiz staat in het Spaans voor: kleurrijk, kleurschakering. En dat is wat zij brengen: de kleuren van de wereld; wereldmuziek. Uit de harten van het volk, met ziel en zaligheid gespeeld, met een volkse stem gezongen en met de blote voeten in de aarde. Liederen over migratie, verdriet, blijdschap en verwondering.

Acht muzikanten met verschillende achtergronden: Mariachi, klezmer, pop, klassiek en theater. Ieder voegt zijn know-how toe in het project MATIZ. Waar de een zijn muzikale stappen op straat zette, doorliep de ander het conservatorium. De bezetting; een zanger en zangeres, en zes instrumentalisten met contrabas, accordeon, bandoneon, viool, gitaar, mandoline, klarinet, sax,vele fluiten en percussie, biedt oneindige mogelijkheden van kleuren en sferen.

Voor meer info: http://wereldmuziekmatiz.com/

Kaarten ( 10 euro ) aan de kassa. U kunt ook reserveren (corry.dekoster@cellebroederskapel.nl  of 0629036526)

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Zondagmiddagconcert

MATIZ

Het weer in Limburg
zondag 20 mei 13:32 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.5 °C ONO 3 Min: 7 Max: 23
Evenementen