Meer nieuws
Exotische kerstconcert door Música Temprana in Onze Lieve Vrouwe Basiliek
woensdag 06 december 10:15

In de Onze Lieve Vrouwe Basiliek geeft Música Temprana op woensdag 13 december om 20.30 uur een bijzonder concert.

Música Temprana, dé specialist op het gebied van Latijns-Amerikaanse barokmuziek, geeft van 12 tot en met 17 december vijf concerten met levendig kerstrepertoire uit Ecuador Quito, de hoofdstad van Ecuador, kende rond 1700 een bruisend muziekleven. Música Temprana neemt het publiek in deze tournee mee op een exotische muzikale reis. Hiermee presenteren de makers van het Festival Oude Muziek een bijzondere reeks kerstconcerten door heel het land: van Maastricht tot Almere en van Eindhoven tot Amsterdam.

Artistiek leider en gitarist Adrián Rodríguez Van der Spoel: ‘Hoe kan het dat een stad als Quito, barok werelderfgoed van de Unesco, zijn muzikale verleden nog niet gevonden heeft? Om elke hoek kom je wel een kerk of klooster tegen, waarvan we door geschriften en schilderijen weten dat er veel muziek gemaakt werd. Toch is het enige muzikale voorbeeld dat we daar tot nu toe van hebben de Codex Ibarra. Ik ben erg onder de indruk van de scherpzinnigheid en oorspronkelijkheid van deze vocale muziek. De teksten zijn door nonnen geschreven, die zongen en ook orgel speelden.'

Het Seizoen Oude Muziek van de makers van het Festival Oude Muziek staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Woensdag 13 december 2017 20:30 Onze Lieve Vrouwe Basiliek Maastricht

Voor kaartverkoop: 030 23 29 010 (ma-vr, 10-16 u)

www.oudemuziek.nl  

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Onze Lieve Vrouwe Basiliek

Musica Temprana

Barokmuziek

Het weer in Limburg
zondag 20 mei 13:32 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.5 °C ONO 3 Min: 7 Max: 23
Evenementen