Home > Dit is waarom jij zou moeten vliegen vanaf Maastricht airport

Dit is waarom jij zou moeten vliegen vanaf Maastricht airport

jan 31, 2023 | Algemeen

Vakantie, wie heeft er geen zin in? Na een jaar hard te hebben gewerkt, hebben de meeste Limburgers al in Januari de plannen voor de vakantie voor de zomer rond. Toch is het wel belangrijk te kijken naar de verschillende opties die je hebt ten aanzien van het vliegen. Voor de hand liggend, is om te kiezen voor Schiphol, maar waarom niet als echte Limburger kiezen voor Maastricht? De voordelen zijn enorm en het bespaart je niet alleen tijd, maar vaak ook geld. Omdat we ook kunnen begrijpen dat er misschien wat twijfels zijn, hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Dit is wat jij moet weten over Maastricht airport

Maastricht Aachen Airport (MST) is een regionale luchthaven gelegen in de Nederlandse provincie Limburg, dichtbij de grens met België en Duitsland. De luchthaven is een belangrijke hub voor vakantievluchten naar populaire vakantiebestemmingen in Europa. Er zijn regelmatige vluchten naar bestemmingen zoals Spanje, Griekenland, Turkije en Egypte. De luchthaven heeft ook een aantal binnenlandse verbindingen. Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf de luchthaven, zoals Ryanair, TUI fly en Corendon Dutch Airlines. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden en vervoersmogelijkheden beschikbaar, waaronder shuttlebussen, taxivervoer en de trein.

De ligging

Ben jij helemaal klaar voor je vlucht naar Bari Airport, dan is het verstandig dit te doen vanaf Maastricht. Allereerst is de ligging voor het oosten van Nederland natuurlijk vele malen gunstiger. Waar je vanaf Enschede en omstreken toch al snel twee uur onderweg bent naar Schiphol, Ben je vaak net iets sneller in Maastricht. Buiten dat heeft het ook als voordeel dat het relatief dicht bij de Duitse grens ligt, waardoor je ook de Duitse autobaan kunt nemen. Kortom, alleen maar voordelen dus!

De prijs

Vliegen vanaf Amsterdam, is in verhouding met een vlucht vanaf Maastricht een stuk duurder. Uiteraard kan het zijn dat er een keer een uitzondering, is maar in de regel kan het je serieus wat geld schelen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld voor een vlucht naar het zuiden van Italië, via Amsterdam 200 euro betaald, terwijl dit via Maastricht 150 euro is. Nu lijkt deze 50 euro misschien niet direct enorm, maar wel wanneer je met z’n vieren gaat en ook een ticket voor de terugweg moet boeken. Dit geld kun je vervolgens prima gebruiken om heerlijk van het Bari weer te kunnen genieten onder het genot van een heerlijke frisse cocktail.

Parkeren

Voor wie wel eens bij Schiphol heeft geparkeerd, weet als geen ander wat de kosten zijn om je auto op ‘P1’ of ‘P2’ neer te zetten. Zet je je auto een stuk verder weg, dan heb je te maken met een shuttlebus die je moet bellen. Helemaal wanneer je s nachts vertrekt of land, is het niet prettig dat je eerst een kwartier of zelfs langer met je koffers in de kou moet staan wachten op je taxi naar de auto. In Maastricht is dit net iets beter geregeld. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar op de luchthaven, waaronder een parkeergarage en een parkeerterrein, waardoor reizigers hun auto veilig kunnen parkeren tijdens hun vakantie.