Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Een groot lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland bepaalt de komende dagen ons weer. Rondom dat laag draaien verschillende storingen die voor de nodige wisselvalligheid gaan zorgen.

Een groot lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland bepaalt de komende dagen ons weer. Rondom dat laag draaien verschillende storingen die voor de nodige wisselvalligheid gaan zorgen. Naast dat het eerst nog erg zacht wordt gaat het ook heel hard te gaan waaien!Vandaag is het op veel plaatsen grijs en miezerig. Vanuit het zuiden wordt het in de loop van de dag wat lichter en droog. De zon kan zelfs nog even doorbreken. De maxima lopen uiteen van 16 graden op de Wadden tot maximaal 20 graden in Zeeland. De zuidwestenwind is matig en in de kustprovincies en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig van sterkte.Vanavond en de komende nacht blijft de noordwestelijke helft gevoelig voor wat dikkere bewolking. Daar kan lokaal zelfs nog een spatje regen vallen. In de rest van het land is er wat sluierbewolking en blijft het droog. Het koelt af naar 15 graden aan zee tot 13 graden in het oosten. De zuidwestenwind is matig, op het IJsselmeer en langs de kust vrij krachtig tot krachtig.Morgenochtend in de noordwestelijke helft bewolkt en lokaal regen. In de rest van het land droog met nog een beetje zonneschijn. Morgenmiddag trekken er een paar buien over, mogelijk met onweer.  Het wordt ongeveer 18 graden en het waait het stevig. Langs de kust waait het hard tot stormachtig en zijn windstoten toto 90 km per uur mogelijk.   De dagen daarna is het wisselvallig en vooral donderdag onstuimig weer. het wordt met een graaf of 12 ook een stuk frisser. Het weekend lijkt weer wat droger en rustiger te gaan verlopen. 

 


Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 14:05 Zwaar bewolkt Maastricht 16.6 °C ZZW 4 Min: 11 Max: 18
Evenementen