Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Vandaag en morgen is het relatief zacht met vanmiddag ook enkele buien. Vanaf woensdag wordt het voor een aantal dagen winters koud met in de nacht en ochtend lichte vorst.

Er vallen vandaag nog enkele buien en er waait een stevige westenwind. Vanaf morgen wordt het rustiger en later in de week ook steeds kouder met in de nacht en ochtend lichte vorst.Vanmiddag is het wisselend bewolkt en komen nog altijd enkele buien voor. Vanuit het zuidwesten neemt de kans op buien af. In het noordoosten kan een bui nog vergezeld gaan van wat hagel en eventueel een donderklap. Het betekent een weertype waarbij er sprake is van fotogenieke luchten! Het wordt 7 graden in het oosten en 9 graden in het westen van het land. Er staat nog altijd een straffe westen- tot noordwestenwind. In het noordelijk kustgebied komen tijdens buien soms zware windstoten voor. Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder en kan er voornamelijk in het noordoosten en oosten nog een bui vallen. Het wordt kouder dan de afgelopen nachten met minima tussen 1 graad in het zuiden en oosten en 5 graden langs de kust. De westen- tot noordwestenwind neemt af en wordt zwak of matig en aan de kust vrij krachtig. In het Waddengebied staat eerst nog een krachtige tot harde wind.Morgen zien we geregeld de zon en blijft het droog. Alleen in het zuidoosten kan er nog een lokaal buitje vallen. Er waait een zwakke tot matige en in het oostelijk Waddengebied eerst nog vrij krachtige westen- tot noordwestenwind. Het wordt opnieuw een graad of 8.De dagen erna wordt het rustiger en flink kouder. De zon laat zich geregeld zien en het blijft de rest van de werkweek droog. De temperatuur komt dagelijks op een lager niveau met uiteindelijk op vrijdag in de middag maxima nog maar net boven het vriespunt. In de nacht en ochtend gaat het licht vriezen met temperaturen tussen -2 en -5 graden.

 


Het weer in Limburg
maandag 10 december 16:31 Zwaar bewolkt Maastricht 5.4 °C W 3 Min: 5 Max: 8
Evenementen