Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Een koele start van de astronomische zomer. In een aantrekkende noordwestelijke stroming is het vanmiddag niet veel warmer dan een graad of 17. Bovendien vallen er vooral in het noorden enkele buien.

Een koele start van de astronomische zomer. In een aantrekkende noordwestelijke stroming is het vanmiddag niet veel warmer dan een graad of 17. Bovendien vallen er vooral in het noorden enkele buien. Vanochtend zijn er vrij veel wolkenvelden en komen er, met name in het noorden en noordoosten, enkele buien opdraven. In het binnenland valt aanvankelijk nog enige (mot)regen. De noordwestenwind neemt langs de kust en op het IJsselmeer toe tot krachtig.Vanmiddag wisselen zonneschijn en wolken elkaar af. Verder kans op enige regen of een bui: opnieuw in vooral het noorden en noordoosten van het land. Er is in het noordoosten tevens een kleine kans op onweer en forse windstoten. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15 graden op de Wadden tot 19 graden in het zuidoosten. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer krachtig en bij de Wadden hard. Voor het gevoel doet het fris aan. Hoe anders was het een jaar geleden op 21 juni! In het zuidwesten werd het toen lokaal 33 graden.Vanavond en de komende nacht is het overwegend bewolkt en in de noordelijke helft van het land vallen er buien. De temperatuur zakt naar een graad of 12. De noordwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.Vrijdag is het vaak bewolkt, maar zo en nu en dan klaart het wat op. Er kan nog een enkele bui vallen en in vooral het noorden is lichte (mot)regen mogelijk. Het wordt niet warmer dan een graad of 16. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.Het weekeinde verloopt koel met wolkenvelden, maar de neerslagkansen nemen af. Vanaf maandag komt er meer zon en in een noordelijke stroming stijgt de temperatuur langzaam naar waarden boven normaal. Op woensdag kan het plaatselijk zo’n 25 graden worden.

 


Het weer in Limburg
donderdag 21 juni 08:40 Zwaar bewolkt Maastricht 17.0 °C W 3 Min: 14 Max: 17
Evenementen