Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Vandaag is het heerlijk zomerweer en blijft het vrijwel droog. Na morgen wordt met een zuidoostelijke stroming tropisch hete lucht naar ons land gevoerd. Misschien wordt donderdag wel de heetste dag van de zomer!

Vandaag is het heerlijk zomerweer en blijft het vrijwel droog. Na morgen wordt met een zuidoostelijke stroming tropisch hete lucht naar ons land gevoerd. Misschien wordt donderdag wel de heetste dag van de zomer! Vandaag zijn er zonnige perioden met eerst ook wolkenvelden en ontstaan in de loop van de dag landinwaarts stapelwolken. Het blijft vrijwel droog en het wordt 22 graden aan zee en 26 graden in het zuiden. Er waait een matige westenwind.Vanavond zijn er brede opklaringen, vannacht is er meer sluierbewolking aanwezig en blijft het droog. Het koelt af naar 12 graden in het oosten en 16 graden aan zee.Morgen is het vrij zonnig met eerst ook sluierbewolking. In het noorden is in de ochtend eerst nog meer bewolking aanwezig. In de namiddag en avond is het in het hele land zonnig. De temperatuur varieert van 23 graden in het noorden, 26 in het midden en 29 graden in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig. De dagen erna krijgen we te maken met een aantal hete dagen. Wellicht staan we daar niet allemaal op te wachten. Het is zonovergoten en het blijft t/m donderdag droog. In de middag wordt het tropisch heet met op donderdag zelfs temperaturen tussen 33 en 38 graden. Het Nederlands record van 38,6 graden in 1944 in Warnsveld komt daardoor onder druk te staan. Ook staan een aantal tropennachten op het programma. Het betekent dat de temperatuur 's nachts niet meer onder de 20 graden uitkomt. In grote steden zou het wel eens 25 graden kunnen blijven!

 


Het weer in Limburg
zondag 21 juli 08:47 Zwaar bewolkt Maastricht 16.4 °C ZW 3 Min: 15 Max: 24
Evenementen