Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Het is het komende etmaal veelal droog. Niet helemaal, aangezien op een enkele plek een buitje kan vallen. Vannacht kan het tijdens opklaringen in het binnenland afkoelen naar een graad of 4.

Een hogedrukgebied boven Ierland zorgt voor een noordwestelijke stroming en daarmee wordt koele lucht aangevoerd. Ook worden wolken met deze wind meegevoerd en zeer plaatselijk kan een buitje vallen. De meeste tijd is het echter droog.Vanavond wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is de meeste tijd droog, maar op een enkele plek kan nog een lichte bui vallen. De grootste kans daarop is weggelegd voor het noorden en oosten. De wind komt uit het noordwesten en neemt wat in kracht af. In het binnenland wordt de wind zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied blijft een (vrij) krachtige en frisse bries waaien. Vannacht zijn er vooral in het binnenland opklaringen. In de kustprovincies komt wat meer bewolking voor. Zeer lokaal kan een buitje vallen, maar op de meeste plekken verloopt de nacht droog. De minima lopen uiteen van 11 graden aan zee tot 4 graden in het oosten en zuidoosten. De wind neemt af tot zwak. Aan zee blijft een matige noorden- tot noordwestenwind waaien.Morgen is er een mix van wolken en zonnige momenten. Het is daarbij veelal droog. Slechts op een enkele plek kan nog een lichte bui vallen. Voor morgen lijkt het noorden en westen gevoelig voor zo'n exemplaar. Het wordt 15 tot 17 graden. De zwakke tot matige wind waait uit het noordwesten.De dagen daarna blijft het meest droog. Eind van de week wordt het geleidelijk zonniger en warmer. In het weekend schiet het kwik omhoog, eerst op zaterdag naar 22 graden. De dag wordt letterlijk in het zonnetje gezet. Zondag wordt het nog warmer en kan het regionaal 26 graden worden! In de loop van de dag komt er wel meer bewolking het weerbeeld inschuiven en later op de dag neemt de kans op een bui ook toe. 

 


Het weer in Limburg
dinsdag 17 september 21:09 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.1 °C N 3 Min: 8 Max: 17
Evenementen