Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Vandaag bevinden we ons even in subtropische lucht en dat betekent voor het eerst sinds eind maart zomerse temperaturen. Door de hoge luchtvochtigheid is het wel drukkend warm en kunnen onweersbuien ontwikkelen.

Vandaag bevinden we ons even in subtropische lucht en dat betekent voor het eerst sinds eind maart zomerse temperaturen. Door de hoge luchtvochtigheid is het wel drukkend warm en kunnen onweersbuien ontwikkelen. Vanmiddag komt de zon vaker tevoorschijn en trekken de onweersbuien van vanochtend richting het noordoosten weg. Op de meeste plaatsen wordt het droog, alleen in het westen en in Brabant kan nog een onweersbui vallen. Het wordt drukkend warm met een temperatuur oplopend naar 24 graden in het noordoosten, 25 graden in het midden en 28 graden in Limburg. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur achter. Er waait een matige zuidenwind.Vanavond en vannacht volgen vanuit het zuiden in de westelijke helft van het land opnieuw (stevige) onweersbuien met kans op hagel, veel neerslag en windstoten. In de loop van de nacht trekken deze buien naar het noorden weg en bestaat er in het westen nog kans op een enkele bui. In het oosten van het land blijft het droog met opklaringen. De nacht verloopt zacht met een temperatuur tussen 13 graden in het noordwesten en 17 graden in het zuidoosten. De matige wind komt uit het zuiden.Morgen begint de dag bewolkt en trekt er een enkele bui van west naar oost over het land. De kans op onweer is daarbij klein. In de middag komt vanuit het westen de zon geregeld door en blijft het op de meeste plaatsen wel droog. Met een middagtemperatuur van 14 graden aan zee, 19 graden in het midden en 21 graden in het uiterste oosten van het land is het flink afgekoeld ten opzichte van vandaag. De matige en aan zee vrij krachtige wind komt uit het zuidwesten. De komende week zien we een normaal Hollands weerbeeld met af en toe zon en een enkele bui. In de middag wordt het 15 tot 17 graden, alleen op dinsdag is het nog wat zachter. 

 


Het weer in Limburg
zondag 09 mei 12:34 Zwaar bewolkt Maastricht 23.6 °C Z 4 Min: 10 Max: 22
Evenementen