Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Dankzij een hogedrukgebied hebben we te maken met relatief rustig weer. In de loop van de dag zien we meer stapelwolken, maar het blijft vandaag wel droog. Vanaf morgen wordt dat een ander verhaal en neemt de kans op een bui toe.

Vandaag zien we eerst veel zon, maar in de loop van de dag ontstaan er weer stapelwolken. Die wolken groeien daarentegen niet door tot buien en dus blijft het vandaag droog. Richting de eerste helft van volgende week neemt niet alleen de temperatuur wat toe, maar ook de kans op een bui.Vandaag begint de ochtend stralend zonnig. In de loop van de dag vormen zich enkele stapelwolken waardoor de zon het in de middag regionaal lastiger krijgt. Aan het eind van de middag beginnen de stapelwolken weer op te lossen. Het wordt maximaal 10 graden langs de kust tot lokaal 14 graden in het oosten van het land. Er staat een tot matig en aan zee vrij krachtig aantrekkende noordenwind. Aan het begin van de avond lossen de stapelwolken verder op en wordt het helder. Vannacht is het ook droog en zijn er brede opklaringen die worden afgewisseld met wat wolkenvelden. In het binnenland, tijdens de brede opklaringen, kunnen enkele mistbanken ontstaan. Het koelt af naar zo'n 5 graden langs de kust tot waarden dichtbij het vriespunt in het binnenland. Lokaal kan de temperatuur kort beneden nul komen. Aan de grond gaat het regionaal opnieuw licht vriezen. Er waait een zwakke tot matige noordenwind.   Morgen zorgt een zwakke storing vanuit het oosten voor wolkenvelden en tussendoor laat de zon zich ook zien zien. In het oosten van het land valt in de middag een bui. Het wordt 12 graden langs de kust tot 15 graden in het zuidoosten. De noordenwind waait matig. De dagen erna is er geregeld zon, maar is er ook kans op een bui. Dinsdag wordt voorlopig de zachtste dag met in de middag een temperatuur tussen 14 en 17 graden, alleen op de Wadden blijft de temperatuur dan wel achter. Vanaf woensdag gaat de temperatuur weer enkele graden omlaag. 

 


Het weer in Limburg
zaterdag 17 april 10:04 Zwaar bewolkt Maastricht 5.6 °C NO 3 Min: 2 Max: 12
Evenementen