Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Vandaag en morgen wordt het nog flink zonnig en zomers warm, maar al die warmte lijkt weer afgestraft te gaan worden met onweersbuien.

Na een zonnige en zomerse dag gisteren, staat wederom een zomerse dag op de planning. Morgen lijkt ook weer erg warm te gaan worden, waarbij de warmte zoals vaker in Nederland weggespoeld gaat worden door soms pittige onweersbuien.Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Later kan in het noordoosten een lokale bui ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 24 graden op de Wadden tot plaatselijk 29 graden in het zuidoosten. Langs de kust is er kans op wind van zee. Hierdoor kan het daar een aantal graden afkoelen. Vanavond en de komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In het westen en zuidwesten neemt de kans op een (onweers)bui toe. Verder koelt het af tot circa 16 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten tot oosten.Morgenochtend verspreid over het zuiden eerst nog kans op een lokale bui. In de rest van het land is het nog droog en zonnig. Vooral in de loop van de middag neemt de kans onweersbuien weer toe. Vooralsnog lijken de zwaarste buien in het oosten voor te komen. Daar ook de grootste kans op hagel en windstoten. De maximumtemperatuur komt vlak aan zee uit op 22, in het oosten op 29 of 30 graden. De wind draait langzaam naar het westen tot zuidwesten en is zwak tot matig, aan de kust soms vrij krachtig.De dagen daarna is het aanvankelijk koel en met name donderdag steken nog enkele buien de kop op. Tijdens het weekeinde word kans op buien kleiner en zondag zijn alweer temperaturen rond 25 graden mogelijk. Maandag neemt de warmte verder toe. 

 


Het weer in Limburg
dinsdag 18 juni 16:48 Zwaar bewolkt Maastricht 27.1 °C NO 2 Min: 16 Max: 27
Evenementen