Home > Hoe kun je je containers verbergen? 

Hoe kun je je containers verbergen? 

sep 5, 2022 | Algemeen

Je denkt waarschijnlijk niet veel na over je containers, behalve dan dat je ze op de juiste dag buiten zet. Maar we moeten allemaal onze vuilnis- en recyclingbakken ergens kwijt, en dat kan een uitdaging zijn op een kleinere woning, vooral als je niet wilt dat ze een doorn in het oog zijn. Als je moeite hebt om een stijlvolle manier te vinden om je containers op te bergen, bekijk dan deze slimme en inspirerende ideeën.

Maak de containers een deel van je tuin

Het doel van je voortuin is mogelijk een toevluchtsoord voor wilde dieren te creëren, en in plaats van de vuilnisbakken te zien als een lelijk obstakel dat moet worden weggestopt, besluit je ze een integraal onderdeel van het ontwerp te maken. Je maakt een stevige houten structuur of koopt een container ombouw 4 containers met een levend dak dat werkt als een verlengstuk van de tuin en is beplant met bloemen en bladeren die geschikt zijn voor wilde dieren.

Maak gebruik van een scherm

Het gebogen scherm in de hoek van een binnenplaats is op zichzelf al aantrekkelijk dankzij het decoratieve snijwerk, en biedt een elegante manier om lelijke plastic bakken aan het zicht te onttrekken. Met een dergelijk scherm kun je een zo groot deel van de tuin afschermen als je nodig hebt – voor het opbergen van fietsen of tuingereedschap, maar ook voor vuilnisbakken of je buitenkeuken staal. Om de structuur nog beter te integreren, kun je klimplanten op en over het scherm of langs de achterliggende muur laten groeien.

Maak er een bijgebouw van

In een grotere ruimte is een open bijgebouw ideaal voor het opbergen en verstoppen van vuilnisbakken. Het is geverfd in een historische tint en is aan de voorkant gedeeltelijk afgeschermd met groenblijvende vormsnoei om een visueel aantrekkelijk element te creëren – een geweldige manier om een saaie oprit op te fleuren. Dit idee past goed bij een traditioneel of cottage exterieur, maar als je stijl meer hedendaags dan landelijk is, kun je kiezen voor een slankere stijl, of het in een donkerder tint schilderen om het te laten passen bij het exterieur van je huis.

Maak een stenen schuilplaats

Een praktische opslagruimte is opgetrokken in rode baksteen, passend bij het huis, en betegeld met leisteen. Hij past perfect bij het exterieur van je huis en geeft de ruimte meer karakter en uitstraling. De look wordt weerspiegeld in het verhoogde bed aan de voorkant van de oprit voor een gecoördineerde afwerking. Een speciaal vak aan de linkerkant biedt netjes plaats aan de vuilnisbak, terwijl twee kleinere opbergvakken aan de rechterkant ruimte bieden voor het stapelen van recyclingdozen. Een stenen container ombouw 3 containers is daarom zeker een aanrader!

Bouw een slimme opslagmuur

Als de ruimte beperkt is, kun je je recyclingcontainers extra hard laten werken door hun opslagruimte om te vormen tot een scheidingsmuur. Een keurige houten afdak schermt de bakken af van de weg en creëert tegelijkertijd een strakke, eigentijdse muur zonder dat je de containers ziet.