Home > In Limburg een goede boekhouder vinden is zo makkelijk nog niet

In Limburg een goede boekhouder vinden is zo makkelijk nog niet

aug 22, 2022 | Algemeen

Nu het vakantieseizoen er weer op zit, neemt de drukte voor veel Limburgse ondernemers ook weer toe. Het is te hopen dat de detailhandel de groei in de omzet van het tweede kwartaal van 2022 ook in de rest van het jaar kan voortzetten. Veel van die omzet komt uit webshops en online verkoop van goederen en diensten. Om goed inzicht te blijven houden op de actuele financiële stand van zaken, is het voor ondernemers belangrijk dat ze die altijd actueel in kunnen zien. Dat kun je tegenwoordig moeiteloos met je online boekhouding prima bijhouden. Een goede boekhouder vinden die vervolgens je belastingaangifte kan doen of maandelijks een overzichtelijk financieel rapport voor je kan uitdraaien blijkt echter lastiger.

Het is natuurlijk mooi dat de detailhandel in Nederland in het tweede kwartaal ruim 3 procent meer omzet genereerde dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Die groeiende omzet heeft mede te maken met inflatie en daaraan gekoppelde hogere prijzen van producten en diensten. Heb je een koeriersdienst dan zul je de gestegen brandstofprijzen bijvoorbeeld moeten doorberekenen in je verzendkosten.

Grondstoffen en materiaalkosten

Ben je als bouwondernemer in Limburg bezig, dan wil je eigenlijk steeds de actueelste financiële gegevens in kunnen zien. Daarbij kan een online toegankelijke boekhouding en complete financiële administratie enorm behulpzaam zijn. Daar waar je voorheen vaak een compleet duur boekhoudpakket aan moest schaffen daar kun je nu al gelang de behoefte een maandelijks abonnement met de voor jouw nodige modules nemen. Zo zal je als bouwondernemer meer modules gebruiken als een zzp’er die zich bezig houdt met online dienstverlening. Ben je in de bouw werkzaam dan wil graag de actuele stand van zaken wat betreft grondstofprijzen en materialen realtime inzichtelijk hebben. Aan de hand daarvan kunnen goede offertes gemaakt worden. Zo zal het ook zijn met door te berekenen brandstofkosten, die kunnen namelijk dagelijks nogal fluctueren.

Communicatie

Door de jaren heen is er op online boekhoud gebied enorm veel mogelijk geworden. Je bent tegenwoordig als ondernemer niet meer aan een vaste kantoorlocatie gebonden om je boekhouding te doen. Doordat alles in een veilige online omgeving oproepbaar en uitvoerbaar is kun je vanaf thuis of een flexplek je financiële administratie doen. De tijd dat je met een schoenendoos vol bonnetjes en een arm vol ordners bij de boekhouder langs ging is dus definitief voorbij. Daarbij blijft een goede communicatie met je boekhouder wel van essentieel belang. Deze communicatie zal tegenwoordig vooral online gaan.

Locatie onafhankelijk

Daarom hoeft een in te schakelen boekhoudkantoor niet meer bij je om de hoek te zitten, zelfs niet meer in Limburg. Ga je voor kwalitatieve ondersteuning en optimale online communicatie dan is de locatie waar je financiële expert zit niet meer van belang. De meeste boekhoudkantoren kunnen moeiteloos communiceren met de meest populaire boekhoudpakketten. Ze kunnen dan zonder problemen jouw btw-aangifte doen, maandelijks financiële rapporten uitdraaien of per dag actuele cijfers tevoorschijn toveren. Zo kun je op elk ogenblik de juiste zakelijke beslissingen nemen en de nodige investeringen doen om je bedrijf te laten groeien.