Laboratoriumspecialist Klinische Genetica Maastricht UMC-Holding 25-01-2024

  1. Laboratoriumspecialist Klinische Genetica Maastricht UMC-Holding 25-01-2024

Werken in Limburg

 

Introductie vacature 

Vacature

Als laboratoriumspecialist klinische genetica in opleiding (vakgebied genoomdiagnostiek) ben je (onder supervisie) verantwoordelijk voor het doeltreffend opsporen en vervolgens helder en zorgvuldig rapporteren van afwijkingen in het humane genoom. De genoomdiagnostiek omvat DNA diagnostiek en cytogenetische diagnostiek voor een breed scala aan genetische aandoeningen, zowel voor de geboorte, tijdens de zwangerschap als na de geboorte. Naast de genoomdiagnostiek is biochemische basisdiagnostiek en enzymdiagnostiek een onderdeel van het laboratorium Maastricht. Het laboratorium verricht als enige in Nederland Preïmplantatie Genetische Testen (PGT) en is één van de drie screeningslaboratoria die de NIPT uitvoert.
Gedurende een vierjarige opleiding leer je genoomvarianten te beoordelen en te interpreteren en laboratoriumuitslagen te rapporteren volgens (inter)nationale richtlijnen volgens internationale richtlijnen zoals ISO 15189, ISCN en HGVS. Daarnaast zijn kwaliteit binnen het laboratorium en facultaire en lokale onderwijstaken een wezenlijk onderdeel van de opleiding. Na succesvol afronden van de nominaal 4-jarige opleiding volgt registratie als laboratoriumspecialist klinische genetica bij de VKGL. Verdere details omtrent opleidingseisen LSKG en de professionele standaard zijn te vinden op de website van de VKGL( www.vkgl.nl ).

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een gepromoveerde academicus met aantoonbare interesse in de (humane) genetica. Ervaring met "genomics" (WES/WGS) en "big data" analyse is een pré, evenals werkervaring in een diagnostische setting zoals de hemato-oncologie .
Je bent leergierig, innovatief, secuur en neemt een klantvriendelijke houding aan tegenover aanvragers. Je hebt een flexibele werkhouding, bent een teamspeler, durft initiatief te nemen en bent oplossingsgericht. Je hebt een uitstekende wetenschappelijke uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift, zowel in de Nederlandse als Engelse taal. Je bent in staat om zelfstandig complexe biologische kennis te integreren en toe te passen in klinisch-diagnostische vraagstellingen. Je bent bereid om af en toe binnen en buiten Nederland te reizen om je kennis te vergroten, bijv. door deel te nemen aan landelijk onderwijs en themadagen van de VKGL en (inter)nationale wetenschappelijke symposia. Je hebt een aantoonbaar academisch denk- en werkniveau, dat o.a. blijkt uit wetenschappelijke publicaties.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

De afdeling Klinische Genetica van het Maastricht UMC+ bestaat uit een polikliniek en een laboratorium, met in totaal ongeveer 190 medewerkers. Het laboratorium bestaat uit genoomdiagnostiek en biochemische genetica, met daarbij NIPT en PGT.
Binnen de genetica werken we nauw samen met de afdeling Humane Genetica en TML van het Radboud UMC. Deze samenwerking maakt zich sterk voor een genome-first benadering in de diagnostiek, en voor vergaande integratie met diagnostische processen van andere klinische afdelingen. Daarmee komt genetisch onderzoek in snel tempo centraal te staan in een veelheid van diagnostische processen in de academische gezondheidszorg.
De komende jaren zal genetica toenemend een preventief en ook therapeutisch karakter krijgen. Het laboratorium speelt hierin een herkenbare rol, van preconceptie dragerschapsonderzoek, via niet-invasieve prenatale diagnostiek (NIPT), Preïmplantatie Genetische Testen (PGT), tot genomisch geleide behandeling in de oncologie en het ontwikkelen van nieuwe genetische therapieën. Daarmee staan we in het middelpunt van een groot aantal vernieuwingen in de gezondheidszorg.

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.
Na positieve afronding van je opleiding en afhankelijk van functioneren volgt er een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd.

Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 6.156,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11 van de Cao umc.

Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: of per mail:
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Vacature eisen

Unknown

 

FunctietitelKlinisch Chemicus
Indicatie salaris (min – max]6156 – 6156
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
ContactgegevensUnknown , Unknown Unknown
Type contractTijdelijk
BrancheAdvies/Consultancy
LocatieMaastricht, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijmumc.nl/vacature/10605-02s0003q0p

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Limburglokaal.com

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Limburg en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.