Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Spetterend Nieuwjaarsconcert van Jongerenkoor de Eurosingers met Marjon Lambriks
zaterdag 02 januari 21:15

In de hal van het NS station Maastricht werd zaterdagmiddag het nieuwe jaar ingeluid met een fantastisch nieuwjaarsconcert van het Jongerenkoor de Eurosingers in samenwerking met de Valkenburgse sopraan Marjon Lambriks. Dit concert maakte deel uit van het Magisch Cultuur Festival welk dit weekend wordt afgesloten.

Het koor bestaat uit jonge zangers en zangeressen uit de leeftijd 8 tot en met 18 jaar.

De hal was ruim gevuld met publiek dat dit concert wilde meemaken. Allerlei muziekgenres kwamen voorbij tijdens dit feestelijk optreden en het publiek stak haar waardering voor de diverse uitvoeringen dan ook niet onder stoel of bank en was gul met haar applaus. Dit concert mag gezien worden als een van de hoogtepunten van het Magisch Cultuur Festival. En dat er af en toe een melding door het gezang heen kwam van “De Intercity richting Amsterdam vertrekt om 13.27 uur vanaf perron 1” of “De trein vanuit Kerkrade heeft enkele minuten vertraging”, nam het publiek alsook het koor voor lief.

De stemming zat er vanaf het begin goed in en het enthousiast publiek liet het koor niet vertrekken voordat ze een toegift hadden gegeven in de passende vorm van het nummer ‘Adieu mein kleiner gardeoffizier’.

Het weer in Limburg
woensdag 29 januari 03:10 Zwaar bewolkt Maastricht 3.3 °C ZW 3 Min: 3 Max: 6
Evenementen