Home > Ophef over vals ondertekende kerstkaarten in Vaals

Ophef over vals ondertekende kerstkaarten in Vaals

jan 4, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Afgelopen week ontvingen verschillende politici en ondernemers in Vaals een gefrankeerde envelop met daarin een kerstkaart. Daarin wordt wethouder Kompier geafficheerd als PVV’er.

De tekst op deze kaartt: ‘Uw (loco)burgemeester wenst u, namens uw lokale PVV, een fijne kerst en een goed(-gelovig) 2016’.

Naast de afbeelding van Kompier staan kreten als ‘Vaals voor de Vaalsenaren’, ‘Eigen volk eerst’ en ‘Ik eerst’. En onder de afbeelding staat de tekst ‘Wij zorgen goed voor onszelf en onze vrienden, met de steun van onze kiezers en met dank aan de PvdA en V&O’.

Ondertekend met: ‘J.P. Kompier, Wethouder Lokaal (voorheen VVD en B&DV). Lid NVN (Narcisten Vereniging Nederland)’.

Kompier zegt dat deze actie niet veel indruk op hem maakt. “Blijkbaar voelt iemand zich op zijn teentjes getrapt, maar als iemand dan anoniem zo’n actie onderneemt, doet me dat niet zo veel.” Hij heeft geen idee wie de afzender is en in welke aantallen deze kerstkaart onder zijn naam verstuurd is. “Zelf heb ik tot nu toe twaalf reacties gehad, maar de grote meerderheid van de ontvangers reageert natuurlijk niet.”

Volgens Kompier kan de actie juridisch als identiteitsdiefstal beschouwd worden en mogelijk tot vervolging leiden. “Maar of je zover moet gaan?”, zegt Kompier.

“Als politicus word je vaker op de korrel genomen. Vandaar dat je over een laagje teflon moet beschikken. Ik zie het gewoon als een misselijke grap. Dinsdag hebben we overleg in het college van B & W. Wat daar ook uit komt, we zullen in elk geval duidelijk moeten maken dat deze kaart niet van mij afkomstig is.”

Bron: 1Limburg Nieuws