Home > Gewonde door te hoog asfalt in Catsop

Gewonde door te hoog asfalt in Catsop

jan 4, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

CMB-raadslid Chantal Meijers heeft het college van Stein daarna dringend verzocht iets te doen aan die asfaltlaag.

Het wegdek werd in oktober vernieuwd, waarbij het asfalt centimeters hoger kwam te liggen dan de goten en de inritten. Meijers wees B en W twee maanden geleden al op de volgens haar gevaarlijk situatie. In november liet de gemeente de bewoners weten dat gezocht werd naar een structurele oplossing. Een week voor Kerstmis volgde een tweede brief, met de aankondiging dat het probleem in het eerste kwartaal van 2016 zou worden verholpen.

Enkele dagen later kwam Meijers’ voorspelling uit, toen een vrouw een smak maakte door het hoogteverschil. Het slachtoffer hield er geschaafde knieën en enkele gekneusde ribben aan over. “Ik bracht een kerststukje naar mijn zoon. Nadat ik mijn auto in een inham had geparkeerd en het stukje uit de kofferbak had genomen, struikelde ik over de rand van het asfalt,” zegt ze.

Na haar eerste brief werden signaleringspalen geplaatst en oprijplaten over de goten gelegd. Het raadslid noemt dat lapmiddelen die de veiligheid ook niet ten goede komen. De gemeente heeft nu bij elke toegang tot Op den Dries ook waarschuwingsborden geplaatst.

Bron: 1Limburg Nieuws