Home > Schadeclaim tegen VVD-raadslid Weert na mishandeling

Schadeclaim tegen VVD-raadslid Weert na mishandeling

jan 5, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Adams kan vanwege zijn verwondingen nog niet volledig werken. Adams heeft een modezaak in Weert. Hij moet extra personeel inzetten, omdat hij maar enkele uren per dag present kan zijn in de winkel.

Verder heeft hij een groothandel in kleding. Een deel van de collectie wordt in Turkije gefabriceerd. “Daar zijn op dit moment problemen met de productie”, zegt Adams. “Ik zou er zelf naartoe moeten om orde op zaken te stellen, maar vanwege mijn verwondingen kan ik dat niet.”

“Bovendien zouden de voorbereidingen voor een beurs over twee weken in Duitsland in volle gang moeten zijn. Ook dat ligt stil. Die beurs zal ik dus moeten laten schieten. Ook dat kost me een hoop geld. Ik schat dat de totale schade daarmee in de tienduizenden euro’s gaat lopen. Die ga ik op Rolf Zincken verhalen.”

Adams liep een gebroken neus, een hersenschudding, bloedingen en kneuzingen op. Volgens Adams heeft Zincken hem een brief gestuurd waarin hij spijt betuigt. “De aangifte kan ik echter niet terugnemen, al zou ik dat willen”, aldus de ondernemer. 

“Ik heb ook geen behoefte hem te spreken. Hij ging gewoon door het lint om een akkefietje van twee jaar terug. In een pand van mij dat naast de zaak van Zincken lag, werd een wietkwekerij ontdekt. Daarvoor is de huurder van dat pand vervolgd. Zincken sprak me tijdens het feestje daarop aan. Twee jaar na dato.”

Zincken bevestigt dat hij Adams een brief heeft gestuurd. “Het is niet goed te praten wat er is gebeurd. Dit had nooit mogen gebeuren.” Hij staat op non-actief als raadslid totdat het politieonderzoek is afgerond. 

Bron: 1Limburg Nieuws