Home > Burgemeester van Meerssen is vandalisme beu

Burgemeester van Meerssen is vandalisme beu

jan 5, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“Natuurlijk hebben onze jeugdigen recht op een plek in de openbare ruimte”, stelde ze zondag in haar eerste nieuwjaarsspeech als burgemeester van Meerssen. “Maar als dat ontmoeten voortdurend ontaard in, excuseer me, ‘zeik in de wijk bouwen’, is de grens overschreden.”

Op oudejaarsavond werden vier ruiten ingegooid van de gloriëtte in het Proosdijpark. De burgemeester trad die avond een groep jongeren tegemoet om de reeks aan vernielingen te bespreken, maar dat gesprek had volgens haar niet het gewenste effect. “Ze weten in ieder geval dat ik het kat-en-muisspel dat ze spelen met politie en boa’s met het gemeentebestuur en de raad zal bespreken.”

Als gevolg van vandalisme en overlast geldt al meer dan een jaar een samenscholingsverbod voor jongeren in en rond het Proosdijpark. Burgemeester Clermonts wijst er volledigheidshalve op dat er ook jongeren in Meerssen zijn die wel het goede voorbeeld geven. “Ze zijn aanspreekbaar op hun gedrag omdat ouders of volwassenen ook hun verantwoordelijkheid nemen en de gemeente voorzieningen beschikbaar stelt.”

Clermonts, die afgelopen week met haar echtgenoot haar nieuwe woning in de kern Meerssen heeft betrokken, stipt in haar speech ook de voortdurende onrust in de gemeenteraad aan. “Inwoners zijn het politiek steekspel zat. (…) De burgemeester is politiek onafhankelijk, maar dat wil niet zeggen dat ik me niet intens betrokken voel bij de sfeerbeelden die de inwoners mij geven.”

“En die ik soms herken maar ook regelmatig niet. (…) Steeds maar wijzen naar zaken die achter ons liggen, helpt niet. En daarbij heeft ook nog iedereen zijn eigen waarheid.”

Bron: 1Limburg Nieuws