Home > ‘Al die miljoenen zijn goed voor het centrum’

‘Al die miljoenen zijn goed voor het centrum’

jan 5, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat zeg Rino Vincken, bestuurder van het Centrummanagement in Sittard.

Op nieuwjaarsdag viel de helft van de Kanjerprijs van de Postcode Loterij op de postcode 6131 BS. Bijna 22 miljoen werd verdeeld onder meespelende bewoners uit de Heinseweg. Aanstaande donderdag wordt nog eens hetzelfde bedrag verdeeld onder deelnemers uit postcodegebied 6131. 

Met de natte vinger rekenen de wijkbewoners zich voorzichtig al een beetje rijk. Hoeveel mensen wonen er in postcodegebied 6131 (zo’n drieduizend?), hoeveel huishoudens zijn dat en met hoeveel loten doen zij ieder mee aan de loterij? Dat is bepalend voor de verdeelsleutel. Gaan er per lot vele duizenden euro’s uitgekeerd worden?

Een woordvoerster van de Postcode Loterij wil er niets over zeggen. Momenteel wordt nog bekeken of er mensen net zijn verhuisd (naar of uit het gebied), of de loten wel zijn betaald en daarmee dus geldig zijn. Dat is allemaal van invloed op het uiteindelijk bedrag per lot.

Het buurtfeest waar de winnaars bekend worden gemaakt begint donderdagavond om 19:00 uur op het voormalige Maaslandziekenhuisterrein. Onder andere Wolter Kroes en Van Velzen treden op. Daarna maakt de loterij bekend hoeveel geld er per lot in het 6131-gebied word uitgekeerd.

Bron: 1Limburg Nieuws