Home > 1Lunch: Sittard rekent zich rijk met nieuwe miljonairs

1Lunch: Sittard rekent zich rijk met nieuwe miljonairs

jan 5, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Ook in het nieuwe jaar regent het faillissementen. Na is nu ook voor bijna alle afzonderlijke winkelketens faillissement aangevraagd. Dat betekent dat de toekomst van Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield, PRO Sport, Macintosh E-commerce en Steve Madden onzeker is. Het bestuur van Scapino vraagt uitstel van betaling aan. De winkels en webshops van alle winkelketens blijven voorlopig nog open. Er wordt .

Op nieuwjaarsdag . In totaal werd er bijna 22 miljoen euro verdeeld. En dat feestje is nog niet afgelopen. Aanstaande donderdag wordt verdeeld onder deelnemers in postcodegebied 6131. “Het kan haast niet anders dan dat de winnaars een deel van al dat geld hier in de stad besteden”, denkt Rino Vincken, bestuurder van het Centrummanagement in Sittard. Al die miljoenen zijn dus ook goed voor Sittard zelf.

“Het is mijn droom om wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Meer dan één keer. In welk team ik zit, doet er niet toe”, vindt Max Verstappen. Volgens geruchten zouden de hem graag zo snel mogelijk in willen lijven, maar Verstappen rijdt ook in een bolide van Toro Rosso. “Ik ben nog jong en heb nog vele jaren voor me liggen. Dus ik vind het helemaal niet erg om nog een jaartje bij Toro Rosso te blijven.”

De Weerter ondernemer die onlangs door VVD-raadslid Rolf Zincken, gaat een flinke schadeclaim indienen. Vanwege zijn verwondingen kan Eric Adams nog niet volledig werken. In totaal lopen zijn verliezen in de tienduizenden euro’s en dat wil hij op het VVD-raadslid verhalen.

Burgemeester Mirjam Clermonts is het vandalisme in haar gemeente Meerssen helemaal beu. “Natuurlijk hebben onze jeugdigen recht op een plek in de openbare ruimte”, vindt ze. “Maar als dat ontmoeten voortdurend ontaard in, excuseer me, ‘zeik in de wijk bouwen’, is de grens overschreden.” Een groep jonge Meerssenaren zorgt al geruime tijd voor overlast en vernielingen.

De politie heeft de zoekactie naar de vermiste Youri Randall . De familie van Youri gaat daarom naar een spoor van de 20-jarige man. De afgelopen dagen zocht de politie met behulp van onder meer  in de Maas naar de vermiste man, maar dat bleek tevergeefs. Het politieonderzoek gaat nog wel verder. Youri Randell spoorloos.

Bron: 1Limburg Nieuws