Home > Kinderboerderij Hagerhof organiseert Voorleesmiddag op 29 januari a.s.

Kinderboerderij Hagerhof organiseert Voorleesmiddag op 29 januari a.s.

jan 5, 2016 | Maregio

De Nationale Voorleesdagen worden dit jaar georganiseerd van 27 januari tot en met 6 februari 2016. De voorleesdagen gaan van start met Het Nationaal Voorleesontbijt op school, kinderdagverblijven of bibliotheken. In heel Nederland lezen bekende Nederlanders, maar ook lokale bekenden voor uit een prentenboek. In Venlo worden de Nationale Voorleesdagen in samenwerking met Bibliotheek Venlo bij Kinderboerderij Hagerhof gehouden. Een van de activiteiten is de Voorleesmiddag op vrijdag 29 januari in het pannenkoekenrestaurant.

Van 15.00 tot 16.00 uur kun je deze middag komen luisteren naar het verhaal “We hebben er een geitje bij” geschreven door Marjet Huiberts, voorgelezen door een medewerker van Bibliotheek Venlo. Daarna krijg je een informatieve en vooral gezellige rondleiding over Kinderboerderij Hagerhof. Bij Hagerhof zijn alle Nederlandse boerderij huisdieren te zien, een belangrijk onderdeel van ons kwetsbaar cultureel erfgoed. Alle dieren kunnen geknuffeld, geaaid, gevoerd, bekeken, getekend….. en ook voorgelezen worden. Verder is er een bijenstal, een kruidentuin, een eendenvijver met een heuse wiebelbrug en een pannenkoekenrestaurant waar de voorleesmiddag plaatsvindt.


Het doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Niet alleen in het onderwijs maar juist ook thuis. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen.


Meedoen met de Voorleesmiddag is helemaal gratis én je krijgt een beker ranja en een kleurplaat.
Een luisterplekje reserveren is niet nodig, loop gewoon binnen in ons pannenkoekenrestaurant!