Home > Vaals onderneemt geen actie in zaak valse kerstkaart

Vaals onderneemt geen actie in zaak valse kerstkaart

jan 6, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat heeft het college van B en W van Vaals dinsdag besloten.

Rond kerst ontvingen diverse raadsleden en ondernemers uit Vaals een kerstkaart die afkomstig leek van Kompier. Daarin werd de portefeuillehouder Werk & Economie geafficheerd als PVV’er met teksten als ‘Vaals voor de Vaalsenaren’, ‘Eigen volk eerst’ en ‘Ik eerst’. Tevens werd hij weggezet als lid van de Narcisten Vereniging Nederland.

Volgens Kompier heeft het college besloten de zaak verder te laten rusten “omdat iedereen nu wel weet dat die kaarten niet van mijzelf afkomstig waren. Daarnaast heeft de burgemeester er in zijn nieuwjaarstoespraak – zij het niet expliciet – op gewezen dat dit niet de manier is waarop we met elkaar om moeten gaan.”

De vraag is volgens de Lokaal!- wethouder ook wat een onderzoek naar de dader zou opleveren. “De kans dat betrokkene wordt opgespoord is heel klein. Probeer maar eens de afzender van een anoniem geposte kerstkaart te achterhalen. Dan zou je er bij wijze van spreken al een heel forensisch team op los moeten laten. En wees eerlijk, ik denk niet dat zo’n zaak de hoogste prioriteit krijgt. Als het nou een serieuze bedreiging betrof, dan was het een andere zaak. Maar nu denk ik dat het een wijs besluit is de zaak te laten rusten.” 

Bron: 1Limburg Nieuws