Home > Politie jaagt op beruchte Limburgse tbs’er

Politie jaagt op beruchte Limburgse tbs’er

jan 6, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat meldt het . 

M. kreeg rond 2002 tbs opgelegd vanwege de urenlange verkrachting van een jonge vrouw. Halverwege 2014 werd hij vrijgelaten en sindsdien zou hij onder toezicht van de reclassering staan. M. ging in de nacht van 30 op 31 december opnieuw in de fout. Hij reed toen samen met zijn vriendin in het bestelbusje van een 78-jarige bekende. Het stel dwong de man vervolgens naar een afgelegen plek langs de A2 bij Den Bosch waar het slachtoffer uit de wagen werd gegooid en vervolgens mishandeld. 

Volgens een woordvoerder van de politie werd het slachtoffer daarbij ’tot bloedens toe’ in het gezicht geslagen. Het tweetal sloeg vervolgens in de bus van de man op de vlucht. De politie vond het voertuig later terug in de buurt van Weert, maar heeft geen idee waar M. en zijn vriendin zich schuilhouden.

Hendrik M. kwam ook in 2006 al in het nieuws. Toen ontsnapte hij aan zijn begeleiders bij een bezoek aan het graf van zijn opa in Heerlen. Ook toen volgde er een klopjacht van ruim drie weken waarna M. uiteindelijk werd opgepakt in het huis van zijn tante in Brunssum. 

Bron: 1Limburg Nieuws