Home > Volgende week kans op winterweer in Limburg

Volgende week kans op winterweer in Limburg

jan 6, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens Meteo Limburg wordt het na volgende week dinsdag waarschijnlijk iets kouder dan normaal. Het kan dan ’s nachts licht gaan vriezen en er is kans op winterse neerslag.

In onze provincie wordt het volgende week waarschijnlijk niet zo koud als de afgelopen dagen in het noordoosten van ons land, waar het dag en nacht vriest.

Het KNMI gaf woensdagochtend rond 11:00 uur een weeralarm (code rood) af voor de provincie Drenthe, in verband met grootschalige gladheid door ijzel. Voor Friesland, Groningen, Overijssel, Flevoland en het noordelijke deel van Gelderland geldt code oranje. In het zuidelijke deel van Gelderland en in Limburg wordt woensdag geen gladheid verwacht.

De vorstgrens lag om 11:00 uur slechts dertig kilometer ten noorden van Mook: in Gelderland langs de lijn Ede-Dieren-Groenlo. In Mook en Nijmegen was het +3 graden, in Arnhem +1 graad en in Apeldoorn en Zutphen -1 graad.

De vorstgrens trekt woensdag niet naar het zuiden en zal donderdag snel naar het noordoosten opschuiven. Wel blijft het woensdagmiddag in de kop van Noord-Limburg het koudst van onze provincie, met 3 à 4 graden. Zuidelijker in Limburg wordt het zo’n 7 à 8 graden.

Bron: 1Limburg Nieuws