Home > Ziekenhuis Venlo weigerde hulp aan verwarde Youri Randall

Ziekenhuis Venlo weigerde hulp aan verwarde Youri Randall

jan 6, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het ziekenhuis heeft daarbij assistentie van de politie ingeroepen, zegt een contactpersoon van de familie. Volgens haar is hij als “oud vuil op straat gezet”. 

Het VieCuri Ziekenhuis en de politie willen om privacyredenen niet bevestigen dat de jongen met Kerstmis inderdaad is weggestuurd bij het ziekenhuis. 

De 20-jarige Randall uit Blerick werd dezelfde dag nog, enkele uren na zijn vertrek, in ernstig verwarde toestand in Oberhausen aangetroffen. In de Duitse stad werd hij opgenomen op de gesloten afdeling van een ziekenhuis. Daar werd hij deze week pas gevonden.

Hoe hij in Oberhausen is terechtgekomen is nog niet duidelijk. De familie hoopt hem zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Er is contact met hulpinstanties Moveoo en Radar om Youri te laten behandelen.

Randall kampt volgens de contactpersoon al langer met psychische problemen. Ongeveer een jaar geleden was zijn behandeling afgelopen, sindsdien slikt hij medicijnen. Na zijn verdwijning startten politie, familie en vrienden grootschalige zoekacties. 

De familie overweegt om stappen tegen het ziekenhuis te ondernemen, maar wil eerst meer weten over de toestand van Youri.

Bron: 1Limburg Nieuws