Home > Vermiste Youri Randall had geen identiteitsbewijs op zak

Vermiste Youri Randall had geen identiteitsbewijs op zak

jan 7, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De politie spendeerde begin januari vele manuren aan een zoektocht naar de vermiste man, terwijl hij op dat moment al tien dagen in een ziekenhuis in Oberhausen lag.

De Duitse politie had Youri Randall al op eerste kerstdag in verwarde toestand op het treinstation van Oberhausen aangetroffen. Agenten brachten de man daarop naar het ziekenhuis in de stad, maar lichtten de Nederlandse politie niet in.

Anderhalve week later zette de Limburgse politie een grootscheepse zoekactie naar de man uit Blerick op touw. Daarbij werd onder meer met een sonarboot en speurhonden in en rond de Maas naar het lichaam van de man gezocht.

Uiteindelijk zag iemand in het ziekenhuis het bericht over de vermissing van Youri Randall en die tipte de politie.

Volgens de Duitse politie zijn er meerdere redenen waarom ze de Nederlandse collega’s niet hebben ingelicht over de opvang van Youri Randall in een ziekenhuis van Oberhausen. Zo stond Randall op eerste kerstdag nog niet als vermist gesignaleerd.

En, belangrijker nog, had hij volgens de politie geen identiteitsbewijs op zak en kon hij niet aangeven waar hij woonde of vandaan kwam.

Bron: 1Limburg Nieuws