Home > Opnieuw staking bij Nedcar in Born

Opnieuw staking bij Nedcar in Born

jan 7, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De staking begint vrijdag vanaf de eerste ochtenddienst en loopt 24 uur in zowel Born als Eindhoven.

FNV en CNV, die de actie de ‘Voorspoedig 2016-staking’ noemen, vinden dat er niet wordt geluisterd naar de werknemers. Die eisen 3 procent meer loon, meer zeggenschap over hun werktijden en maatregelen die de oudere werknemers ontzien.

Het is niet de eerste keer dat er gestaakt wordt. Vorige maand nog kwamen een kleine 800 stakende werknemers van Nedcar bijeen in een tent op de kerstmarkt in Holtum. Daar hielden ze een ludieke inzamelingsactie voor de actie Serious Request. Dat leverde een donatie van 768 euro op. En onder het mom: ‘ho, ho, ho, wij willen een goede cao’, vroegen ze intussen aandacht voor goede arbeidsvoorwaarden.

VDL-directeur en eigenaar Wim van der Leegte was niet blij met de acties, die volgens hem niet goed zijn voor het imago van de industrie in Nederland. De stakers van Nedcar vinden dat ze, in de strijd voor het voortbestaan van het bedrijf, al heel veel geslikt hebben.

De metalektro-sector kwam voor het eerst in actie in mei vorig jaar en is van plan om door de te gaan tot er een nieuwe cao op tafel ligt.

Bron: 1Limburg Nieuws