Home > Tom Dumoulin van start in de Giro d’Italia

Tom Dumoulin van start in de Giro d’Italia

jan 7, 2016 | 1Limburg, Sport

Pas op het laatste moment beslist de 25-jarige wielrenner uit Maastricht of hij in juli meedoet aan de Tour de France, dat schrijft donderdagochtend.

Hoofddoel in de zomer wordt de olympische tijdrit in Rio de Janeiro. Samen met zijn ploeg zal Dumoulin kijken welke weg naar de Olympische Spelen het beste is. De tijdrit wordt op 10 augustus verreden, ruim twee weken na de laatste etappe in de Tour.

De Giro begint met een individuele tijdrit van 9,8 kilometer, waardoor er voor de renner van Giant-Alpecin meteen kansen liggen op de roze leiderstrui. Etappe twee en drie finishen in Nijmegen en Arnhem. Verderop in de ronde zijn er nog twee tijdritten, waarvan één van liefst veertig kilometer.

Dumoulin hoeft het in de Giro in elk geval niet op te nemen tegen tweevoudig winnaar Alberto Contador, die zich volledig concentreert op de Tour de France. Ook Nairo Quintana en Chris Froome laten de Ronde van Italië links liggen. Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali zullen waarschijnlijk wel aan de start verschijnen.

Donderdag rond 12:00 uur wordt de ploeg van Giant-Alpecin gepresenteerd in Berlijn.

Bron: 1Limburg Sportnieuws