Home > Wereldwinkel toch naar nieuw centrum in Stein

Wereldwinkel toch naar nieuw centrum in Stein

jan 8, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De organisatie zonder winstoogmerk heeft een huurcontract afgesloten met keurslager Gaston Eidams, die komende zomer als mede- eigenaar in het nieuwe complex een eigen zaak opent en daarnaast enkele andere winkelpanden verhuurt.

Frank Ellerbeck, voorzitter van de stichting Wereldwinkel Stein, is blij dat de overeenkomst er ligt. De overgang van de winkel naar het nieuwe centrum was lang onzeker, omdat de stichting geen overeenstemming kon bereiken met projectontwikkelaar Kibo over een acceptabele huurprijs. Ellerbeck merkt daarbij op dat het nooit de bedoeling is geweest dat de winkel na ruim dertig jaar uit het centrum zou verdwijnen.

Ook Eidams heeft een goed gevoel bij de deal. “Ik heb altijd gezegd dat er wel een mouw aan te passen zou zijn indien de stichting er niet met Kibo uit zou komen.” Volgens de slager is hij beduidend onder de prijs van de projectontwikkelaar gaan zitten, met de afspraak dat over een reëel huurtarief gesproken wordt zodra daarvoor ruimte ontstaat door een hogere omzet. “Het was wel passen en meten om ook voor de Wereldwinkel een stukje vrij te houden. Maar ik verhuur toch liever aan een college in de buurt.”

De Wereldwinkel krijgt straks een wat kleinere zaak die wel gunstiger gelegen zal zijn dan de huidige aan de Stadhouderslaan, waar minder passanten zijn.

Bron: 1Limburg Nieuws