Home > RTV Maastricht baalt van storingen

RTV Maastricht baalt van storingen

jan 8, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Sinds de verhuizing van de studio en burelen naar Centre Céramique, ruim twee weken geleden, vallen de tv-beelden om de haverklap korte tijd stil of weg.

Directeur/hoofdredacteur Geert Lamers spreekt van ‘uiterst vervelende storingen’. “Temeer omdat die zich pakweg om de minuut voordoen.”

De technische problemen bij het tv-station zijn extra pijnlijk omdat zondag de uitroeping van de nieuwe stadsprins op de Markt voor het eerst live op tv wordt uitgezonden. “We werken met man en macht aan een oplossing, samen met andere betrokken partijen. We hopen vurig dat de storingen morgenavond (vanavond, red.) verholpen zijn.”

De omroepbaas zegt veel klachten binnen te krijgen van kijkers.

“Dagelijks stromen telefoontjes, mailtjes en berichten via social media binnen. En er zijn ook mensen die hier gewoon komen binnenstappen om hun ongenoegen te uiten. Op zichzelf zijn we daar ook weer blij mee. Het betekent in elk geval dat die storingen onze kijkers niet onberoerd laten en dat onze uitzendingen goed bekeken worden.”

De oorzaak van de technische problemen is erg complex, vertelt Lamers. “Sterker, we weten nog steeds niet precies waar we die moeten zoeken. Bij onze verhuizing naar Céramique zijn ook alle verbindingen opnieuw aangelegd.

Het tv-signaal komt de huiskamers binnen via een hele grote omweg. Die loopt onder meer via Naaldwijk en Hilversum. Ergens onderweg gaat er iets niet goed. Maar het opsporen blijkt niet zo simpel.”

Lamers benadrukt dat de ‘prinselijke’ live-uitzending zondag hoe dan ook doorgaat.

Bron: 1Limburg Nieuws