Home > Internationaal thuisconcert bij pianist Rangel op 17 januari in Venray

Internationaal thuisconcert bij pianist Rangel op 17 januari in Venray

jan 8, 2016 | Maregio

Pianist Rangel Silaev organiseert op 17 januari 2016 om 13.00 een Internationaal thuisconcert van zijn serie thuisconcerten “Make my dream”, met o.a. Russische klassieke muziek (Rachmaninov) en bijzondere gastoptredens.

Myrthe (Hoorn) zal met Rangel Nocturne van Strauss spelen, Poolse coloratuursopraan Anita Rynkiewicz en mezzosopraan uit Moskou Elena Bazhenova zullen onder begeleiding van Rangel een paar stukken zingen en er wordt een klassieke compositie door Rangel met zijn moeder Oksana op 2 vleugels uitgevoerd. Elena Bazhenova is afgestudeerd aan de Russische Academy of Music Gnesinyh. Zij heeft jarenlang met het ensemble «Russian Song» onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina over de hele wereld, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan opgetreden. Anita van der Velden-Rynkiewicz is bij Poolse Music Academy Lodz afgestudeerd. Zij was een Solovocaliste bij Groot Militair Orkest in Polen, soliste van Operette Lodz. Rangel zal op 17 januari de pianoversie van zijn orkeststuk ‘Hymne voor de vrede’ met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland in elkaar geweven met zijn eigen thema’s uitvoeren. Orkestversie van dit stuk https://youtu.be/zri4UPyQykw  en verzamelvideo’s van 3 afgelopen thuisconcerten zijn op Rangel zijn youtube kanaal te zien

https://youtu.be/toR4fh_B5rA     https://youtu.be/I8fVKuK5koo        https://youtu.be/qfw9c-Yy74M

Rangel over het Internationaal thuisconcert en het belang van andere activiteiten van Stichting Stemvork: “Ik ben bijzonder vereerd dat topartiesten ongeacht dat onze concertzaal op de Dr. Kortmannweg 5 in Venray nog niet afgewerkt is, toch naar mijn thuisconcert komen om onze publiek te verrassen. In de wereld en ook in mijn huiskamer wordt in verschillende talen gesproken. Het is verdrietig dat zoveel kinderen en mensen in oorlog zijn, geen veilig thuis hebben. Ik kan er niet mee leven dat mensen zo hard tegen elkaar kunnen zijn. In deze situatie kan je eenvoudig niet stil blijven staan. De pijn weghalen is onmogelijk, maar we kunnen het wel verzachten en mensen aan het denken zetten over een oplossing. Dat is mijn muziek. Muziek brengt mensen van verschillende landen en verschillende culturen bij elkaar, geeft rust en vrede. Muziek kan iedereen verstaan. En samen kun je misschien niet met elkaar praten, vanwege de taalverschillen, maar dat heeft muziek niet. Muziek is één grote universele taal zonder goede of slechte woorden. Iedereen is van harte welkom op mijn exclusieve thuisconcerten op de Dr. Kortmannweg 21 Venray. De concertenserie “Make my dream” heeft dezelfde naam als de titel van de documentaire over mij, die het Campusdoc filmfestival van 2013 won. Het thema van die documentaire was o.a. het realiseren van de concertzaal in Venray. Omdat de concertzaal van Stichting Stemvork voor jonge toptalenten en hun publiek nog niet afgewerkt ben al actief bezig met realisatie van mijn droom voor internationale jonge artiesten. Ik hoop uiteraard op een goede opkomst, zeker tijdens deze internationaal concert op 17 januari! Uw aanmelding voor het concert zien wij graag zo vroeg mogelijk, uiterlijk op 15 januari 2016 via kamerton@wxs.nl. Voor kinderen houden wij een speciale lage prijs. Ook start ik binnenkort in de weekenden met mijn eigen DJ/Producer cursussen op maat in onze professionele studio op de Dr. Kortmannweg 21 te Venray. Inschrijving is al mogelijk via kamerton@wxs.nl. Ik ben afgestudeerd als DJ/Producer en ik wil met mijn toegevoegde waarde als 6de jaar leerling van het conservatorium iedereen leren om elektronische muiziek op juiste manier uitzoeken, mixen en schrijven zodat ook in de discotheken prettige sfeer ontstaat met elektronische muziek van deze tijd die bij elkaar goed past en aan mensen plezier geeft”.

De concerten vinden iedere eerste zondag (in januari 2016 derde zondag) van de maand plaats en worden gehouden op de prachtige Steinway vleugel van Rangel. De concerten beginnen om 13.00 bij voldoende aanmeldingen uiterlijk 2 dagen voor het concert. Kosten p.p.: 20 euro, incl. consumptie, Prosecco enz. Voor kinderen een speciale lage prijs 5 euro.

Meer informatie is te vinden op www.rangel.nl (o.a. over  andere concerten en de crowdfunding campagne voor concertzaal “Studio Rangel” voor jonge topmusici van Stichting Stemvork). 
Contactpersoon: 
Oksana Titova | kamerton@wxs.nl | 06 53 42 71 23.