Home > Vader vermiste Elke Wevers doet oproep aan Limburgers

Vader vermiste Elke Wevers doet oproep aan Limburgers

jan 8, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De radeloze René Wevers doet de oproep aan de Limburgers vrijdag in de .

“Mijn dochter zat op school in Maaseik en had daar veel klasgenoten uit Nederland. Ook had ze een vriendin die net over de grens in Zuid-Limburg woont”, vertelt Wevers. “Onze dochter is daar vaker op bezoek geweest, dus het is goed mogelijk dat er daar mensen zijn die meer weten van haar verdwijning.”

Elke Wevers (32) verdween op 9 december 2010 spoorloos. Een grote zoekactie volgde. Brandweerkorpsen van Maaseik, Bree en Maasmechelen zochten in de Zuid-Willemsvaart. Helikopters vlogen uit, radarboten gingen het kanaal op. Maar er werd geen enkel spoor van de Belgische gevonden. Een duikteam ging in 2012 op zoek in de grindplas van natuurgebied Bergerven in Rotem en Neeroeteren. Dat leverde eveneens niks op.

Onlangs voelden rechercheurs in Lapland een voormalige buurjongens aan de tand, maar dat leidde niet tot een doorbraak in de zaak. Een nieuwe zoektocht met een team van speur- en reddingshonden leverde in oktober 2015 ook niets op.

Hoewel zijn dochter al meer dan vijf jaar vermist is, geeft René Wevers de zoektocht niet op. “Er moeten mensen zijn die iets weten. Ik ben zestig jaar, dus al te lang heb ik niet meer om te zoeken vermoed ik. Maar de strijd opgeven, dat nooit. In België zeggen we het zo: ik zoek door tot ik mijn lepel afgeef.”

Bron: 1Limburg Nieuws