Home > Scapino failliet verklaard, winkels blijven wel open

Scapino failliet verklaard, winkels blijven wel open

jan 8, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dinsdag werd uitstel van betaling verschaft aan Scapino. De schoenenwinkelketen is de laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh dat bankroet wordt verklaard. Het moederbedrijf zelf, met het hoofdkantoor in Beek, ging op 30 december al . Alleen voor het Belgische Brantano is nog geen aanvraag tot faillissement of surseance ingediend.

John Huppertz en Ben Meijs zijn aangesteld als curatoren. Zij zijn samen met de banken in gesprek met een aantal partijen om zo spoedig mogelijk een doorstart van Scapino te realiseren. Bij de ruim 200 Scapinowinkels in Nederland werken 2.100 mensen. In Limburg betreft het 13 winkels met circa 130 (deeltijd-)werknemers.

De winkels en webshop van Scapino blijven voorlopig open. Ook het ruilen van gekochte artikelen blijft nog steeds mogelijk.

Moederbedrijf Macintosh ging ten onder aan hoge schulden en geen goede antwoorden op moeilijke marktomstandigheden, snelle concurrentie en internet. Om uit de financiële zorgen te komen, verkocht de onderneming eerder al een aantal bedrijfsonderdelen, waaronder de interieurwinkels van Kwantum, de Halfords onderdelenshops en de Britse schoenenwinkels.

Op 30 december ging . Op 5 januari Manfield, Dolcis, ProSport, Invito, Steven Madden en de webwinkels.

Bron: 1Limburg Nieuws