Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Carnaval 2016, binnen drankjes in glas, buiten in plastic
vrijdag 08 januari 18:15

Ondernemers, karrenbouwers en Burgemeester Annemarie Penn-te Strake hebben afgesproken tijdens Carnaval dit jaar 'binne in glaas en boete in plastic te sjödde'. Samen verantwoordelijk voor een sjieke en veilige Carnaval.

In de vergunning voor buitentaps en raamverkoop wordt het gebruik van kunststof in 2016 voorgeschreven. In 2016 zal de handhaving zich voornamelijk richten op het aanspreken van ondernemers, karrenbouwers en carnavalsvierders die zich niet aan deze voorschriften houden.

De discussie wel of geen glas tijdens carnaval is al jarenlang gaande ( zie bijgaande foto uit 2011) en voormalig burgemeester Onno Hoes kwam al vaker met het voorstel om tijdens deze dagen plastic in plaats van glas te gebruiken echter nu in 2016 gaat men dan daadwerkelijk over op deze stap.

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:05 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen