Home > ‘Winkelcentra moeten gezamenlijke webshops ontwikkelen’

‘Winkelcentra moeten gezamenlijke webshops ontwikkelen’

jan 10, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Ook moeten winkeliers in steden en dorpen moeten hun krachten online bundelen om klanten te behouden. Dat zei Frans Lalieu, retailkenner uit Thorn zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

De afgelopen weken zijn veel winkelketens failliet gegaan: warenhuis V&D en de Macintish Retail Groep. Schoenen- en kledingwinkels als Scapino, Dolcis, Manfield en Invito verdwijnen hierdoor mogelijk uit de winkelstraten.

Lalieu denkt dat alle winkeliers hun business modellen moeten aanpassen en in de ecommerce moeten stappen. “De consument orïenteert zich namelijk niet meer in winkels maar op het internet. Terwijl kleine winkeliers helemaal geen webshop hebben.”

Hij moedigt winkeliers daarom aan om zich lokaal samen te pakken en gezamenlijk zichtbaar te worden op internet. Consumenten die zich thuis orïenteren kunnen op die manier het winkelcentrum in gelokt worden denkt Lalieu. Als iemand bijvoorbeeld een knoflookpers wil gaan kopen en hij zoekt op het internet, dan verschijnen de webshops van grote ketens als Blokker, maar niet van de kleine winkeliers verduidelijke Lalieu. Daarom lopen ze veel omet mis denkt de retaildeskundige. 

Het idee dat gemeenten meer winkelend publiek naar de binnenstad trekt door meer beleving te bieden klopt niet, denkt Lalieu. Volgens hem proditeert alleen de horeca daarvan.

Marjon Snieders heeft twee particuliere schoenenzaken in Weert en Roermond. Zij combineert haar winkels met een webshop. Volgens Snieders ‘moet je meer bieden dan alleen een fysieke winkel, en mee bewegen met de markt’. “Als iemand schoenen in een kleur wil hebben die ik niet in het rek heb liggen moet ik hem meteen kunnen helpen via internet, anders koopt hij ergens anders.”

Bron: 1Limburg Nieuws