Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bastiaan D’n Ierste nieuwe Prins van Groot Maastricht
zondag 10 januari 19:15

Onder luid gejuich werd Bastiaan Klomp hedenmiddag op een bomvolle Markt uitgeroepen tot Prins Bastiaan d’n Ierste, stadsprins van Groot Maastricht.

Bastiaan Klomp, getrouwd met Stephanie Klomp-Hameleers is in het dagelijks leven directeur-gastheer van het Kruisherenhotel in het centrum van de stad. Mocht hij advies willen inwinnen betreffende het hele gebeuren rondom prins zijn van groot Maastricht dan kan Bastiaan terecht bij zijn schoonvader Math Hameleers die in 1987 onze stad voorging als Prins Math d’n Twiede.

Onder het thema “De kapitein vaan Köpenick” werd de nieuwe stadsprins door De Tempeleers voor ogen van duizenden toeschouwers langs de route van het station naar de Markt gebracht. De op dat moment nog Groeten Oonbekinde was verkleed als “De Kapitein”, te midden van De Tempeleers, die allemaal als typetjes in navolging van de theater voorstelling verkleed deelnamen aan de cortège.

De stoet, voorafgegaan door Garderizzjemint de Kachelpiepers, vertrok vanaf de Spoorweglaan door stadsdeel Wyck om via de Servaasbrug te arriveren op de Markt.. Ook dit jaar werd de Groeten Oonbekinde vergezeld door diverse Maastrichtse Vastelaovendsvereineginge, tal van muziekkorpsen en Zate Hermeniekes.

Op de Markt werd het nieuwe Vastelaovendsleedsje “Confetti” gespeeld waarna afscheid werd genomen van ex-prins Odin I en zijn Rachel die op zo’n voortreffelijke wijze het carnaval zijn voorgegaan in het jaar 2015, waarbij nog eenmaal zijn lijflied “Wee bringk nog 'n weurs nao Klara” werd gezongen.

Toen was dan eindelijk het benkelek momint aangebroken en voor het oog van het Volk vaan Mestreech werd de nieuwe Stadsprins Bastian d’n Ierste gedemaskeerd.

Dit jaar was de onthulling ook live te volgen via RTV Maastricht en via www.rtvmaastricht.nl

Na het uitroepen maakten de nieuwe Stadsprins en zijn Raad van Elf, onder begeleiding van Garderizzjemint de Kachelpiepers een kleine rondgang door de binnenstad van Maastricht.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Prins Bastiaan 1e

De Tempeleers

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 18:58 Zwaar bewolkt Maastricht 22.6 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen