Home > FNV: ‘Intimidatie en 19e-eeuwse praktijken bij Nedcar’

FNV: ‘Intimidatie en 19e-eeuwse praktijken bij Nedcar’

jan 11, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

FNV Bondgenoten en CNV zijn woedend over deze opmerking van VDL Nedcar. Ze beschuldigen het bedrijf van intimidatie en zelfs 19e-eeuwse praktijken. 

Een deel van het personeel van de autofabriek in Born staakte vorige week voor een betere CAO. Het bedrijf meldde daarna dat door die staking een order van BWM voor de fabriek werd afgeblazen, maar dat klopt niet volgens Petra Bolster van FNV Bondgenoten. “Wij begrijpen van onze leden dat dat niets te maken heeft met de acties en dat het al vooraf bekend was dat die productie verplaatst zou worden. Je wordt daardoor als vakbond en staker in een kwaad daglicht gesteld.”

De bonden zeggen zich laten zich niet intimideren door VDL Nedcar: “Als er gestaakt moet worden, dan wordt er gestaakt.” 

FNV Bondgenoten gaat aan BMW vragen hoe het precies zit met die ingetrokken order. “We hebben contact opgenomen via onze Duitse collega’s en we gaan verifiëren wat er precies aan de hand is. We gaan het tot op de bodem uitzoeken.” Nedcar heeft nog niet geregeerd op de beschuldiging van de vakbonden. 

Bron: 1Limburg Nieuws